Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravan

Andy Murray izgubio papirić s uputama

Andy Murray
Foto: REUTERS/Thomas Peter
19.02.2015.
u 10:00

Richard Williams kćerima je upute davao iz gledališta, a ostali tenisači i tenisačice te osnovne putokaze u igri i taktici uglavnom – pamte

Britanski tenisač Andy Murray nije na ATP turniru u Rotterdamu postigao neki veliki rezultat (u četvrtfinalu je poražen od Francuza Gillesa Simona), ali je uspio izgubiti papirić s instrukcijama sebi na što treba najviše paziti dok je na terenu. Ta je ceduljica stigla do jednog nizozemskog novinara koji je potom te bilješke i objavio.

U tih, kako su ih nazvali, "deset Murrayjevih zapovijedi" su sljedeće upute:

"Budi dobar prema sebi" (u smislu: ne živciraj se zbog svake pogreške)". "daj sve od sebe", "radi intenzivno s nogama", "budi proaktivan u igri", "usredotoči se na poen koji igraš", "nastoj diktirati ritam", "suparnika drži što više na osnovnoj crti i tjeraj ga da se kreće", "budi agresivan na servisu", "drži se osnovne crte koliko je god moguće", "na passingu zauzmi niski stav i koristi noge".

Dakle, ništa spektakularno, no uvijek je zanimljivo iz prve ruke vidjeti o čemu igrači razmišljaju dok igraju važne mečeve i što im je pri tome najvažnije. A bilo bi i zgodno znati koliko je u skiciranju tih instrukcija sudjelovala Andyjeva trenerica Francuskinja Amelie Mauresmo. Dok su Serena i Venus Williams bile mlade, njihov je otac Richard slične upute ispisivao na kartonima i potom ih pokazivao iz gledališta. Ostali tenisači te osnovne putokaze u igri i taktici uglavnom – pamte.

>>Karlović preko Kokkinakisa u četvrtfinale. Slavili i Škugor te Vrljićeva

Komentara 1

DI
dinamojavolim1
10:38 19.02.2015.

zaboravio mu je napisat da cestita protivniku na dobrom potezu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije