Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aba liga

Andrić traži novi klub, a Cibona u Zadar sa 15-godišnjakom

'MazalinArapovic_dbr_spo_180'
''
19.01.2013.
u 11:26

Po džepu: 
Cedevita je kaznivši igrače "uštedjela" oko dva milijuna kuna

Oduzevši svim igračima i treneru po jednu plaću, Cedevita je uštedjela oko dva milijuna kuna. Dovoljno da investira u organizaciju Final Foura jer ABA ligu, ako se uopće plasira na završni turnir, ne može osvojiti u Beogradu.

Nakon primjene nepopularnih mjera najgore je prošao onaj koji ima i najveći ugovor, a to je Lukša Andrić. Njemu je predložena revizija godišnje plaće, što on nije prihvatio pa je premješten u drugu momčad s kojom trenira do daljnjeg.

– Nije mi svejedno, no nemam što izjaviti jer sam pod ugovorom i nije mi do prepiranja preko novina – kazao je deložirani centar.

Loša psihička situacija

Kod Mladena Starčevića, s igračima Mladosti, Lukša će trenirati sve dok ne pronađe novi klub ili se ne predomisli pa pristane na smanjenje plaće.

– Iznenadio sam se kada sam čuo da će trenirati kod mene, no s druge sam strane na to i naviknut jer kod mene je vježbao i Car kada je bio izvan prve momčadi. Meni to dobro dođe, svojim mladim igračima mogu pokazati internacionalca, a ovo će konkretno najviše koristiti našim 16-godišnjim centrima Lončaru i Mikuliću.

Za ovog Dubrovčanina, čini se, primarno je pronaći novu sredinu jer ovdje za njega situacija više nije psihički dobra. No, ako se to ne dogodi, možda sezonu ipak završi u dresu Cedevite.

Zašto je Lukša Andrić rekao da ne pristaje na smanjenje ugovora? Logično, prihvaćanjem bi priznao da vrijedi manje od 450.000 eura po sezoni koliko mu je dala Cedevita i toliko mu na ljeto više nitko ne bi nudio. Dakle, on bi se na tržištu vratio na ono što je dobivao u Galatasarayu (300.000 i 350.000 eura), a možda i manje od toga.

U derbiju dva kadeta

U Ciboni takvih problema nemaju jer ne dobivaju redovito plaće kao kolege u Cedeviti pa im nemaju od čega oduzeti. No zato je trener Danijel Lutz stavio dvojicu kadeta u seniorsku momčad koja će danas igrati protiv Zadra.

– Oni neće igrati u razdobljima u kojima se odlučuje, no ne vjerujem da bi bilo što zabrljali. Nakon poraza od Krke rekao sam da će za nas svaka utakmica biti iznimno bitna, da ne kažem kvalifikacijska jer moramo tražiti put za bijeg s dna. Zadar je za nas najlošiji mogući suparnik jer su u istoj poziciji. No igramo jednu utakmicu tjedno i pri dnu smo ljestvice pa nemamo nikakvu ispriku da ne ostavimo srce na parketu – naglašava Lutz.

U 18. kolu ABA lige danas se još sastaju: Skopje – Split (19), Igokea – C. zvezda (19), Szolnoki – Radnički 8179, Partizan – Budućnost (21). Krka i Široki igraju u nedjelju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije