Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković
Povratak na članak

Huliganizam i divljaštvo ne mogu biti imidž Hrvatske, možda nam trebaju novi kazneni zakoni

- Mi imamo zakonodavni okvir koji je to pokušao tretirati, ali morat ćemo razmisliti o novoj definiciji pa i eventualno o novim kaznenim djelima...

Komentari 8

KA
kajinx
15:13 14.03.2017.

Ne, treba nam novi ministar UDBE.

VL
RP
rpzagreb
15:20 14.03.2017.

Ma kakva li samo velikoumna i pametna izjava. Samo opet, ako i uvijek nedostaju jasan stav, određenje i još više što se konktetno mora napraviti. Ovakve "pametne" izjave slušamo već godinama i ništa se nije promijenilo. Hrpa huligana i dalje radi što hoće sa nikakvim posljedicama.

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
19:13 14.03.2017.

To je i pticama na grani jasno, trebaju novi i mnogo strozi zakoni. Ali isti tako, treba efikasna policija i pravosudje, jer jedno bez drugoga nece nista promijeniti. Banda ce poceti razmisljati o svojim postupcima tek kad pocnu dobijati kazne od pet ili vise godina zatvora. A ne, za potjeru suca na travnjaku, sa zeljeznom sipkom u ruci, 15 dana!!! Nestasluk i drskost! Tek kad tuzilac bude zahtijevao, a sudac prihvati, da se takav slucaj tretira kao pokusaj ubojstva, mozemo se nadati boljim vremenima za nogomet.

VL
IV
ivanjoksimovic
12:53 14.03.2017.

Kada su navijaci Partizana u Beogradu ubili francuskog navijaca Brisa Tatona (u pritom vrlo sumnjivoj i klimavoj optuznici), osudjeni su na ukupno preko 100 godina robije - i nista se nije promenilo. Zato sto drzava i dalje stiti klub. Kaznjavaju se samo pojedinci. Za usporedbu, za sve zlocine na teritoriji bivse Jugoslavije, svi optuzenici ukupno nisu osudjeni na onoliko godina koliko su navijaci Partizana. Rezultat? Nema ga. Godinu dana nakon sudjenja desilo se vise navijackih ubistava nego ikad. Potrebno je da: 1. Drzava prestane da stiti klubove i pocne da ih izbacuje u nize lige na po nekoliko godina kako su to radili Italijani i Englezi. 2. Izbaciti navijace iz upravnih odbora klubova, jer oni nisu funkcioneri kluba vec navijaci. 3. Izbaciti politiku iz sporta, deo klubova privatizovati jer svaki ce vlasnik da stiti svoj kapital a ne huligane. 4. Povecati zatvorske kazne na sve prekrsaje, pa tako na vise godina osuditi svaki neprimereni transparent i nasilje na stadionu. 5. Odredjene navijacke grupe proglasiti neprijateljskim i potpuno zabraniti ulaz na stadione celim grupama. 6. Oduzimati putne isprave svim obelezenim navijacima mesec dana pre utakmice u inostranstvu. 7. Osudjenim navijacima nakon izdrzavanja kazne dodeliti jos 5 godina uslovne pod prismotrom socijalnog radnika i sa obavezom javlja u policijsku stanicu na dan utakmice.

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
15:28 14.03.2017.

treba vam novi Predsjednik drzave...

VL
DE
derin
15:50 14.03.2017.

Hajmo se praviti slijepi i zaboraviti da nogomet nam vodi čovjek i njegove marionete optuženi za izvlačenje 300 milijuna kuna. Andrej, prvo sto si učio na pravu je da ako se zahtjevi ne mogu realizirati demokratskim putem, onda se ostvaruju van institucionalnim putem. A ovdje stanje koje vec traje preko deset godina, i došlo je do ruba.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.