Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispred Coste, Neymara...

Andrej Kramarić u utrci za Zlatnu kopačku odmah iza C. Ronalda!

Kramarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.10.2014.
u 11:54

Jonathan Soriano iz Salzburga je treći sa 21 bodom, a četvrto mjesto dijele Diego Costa, Aguero i Neymar sa 18 bodova. Lionel Messi ima samo 14 bodova...

Nagradu Zlatna kopačka, koja se dodjeljuje najboljem strijelcu u europskim ligama, prošle su sezone podijelili Luis Suarez i Cristiano Ronaldo. Obojica su postigla po 31 pogodak te ukupno ostvarila 62 boda jer se broj pogodaka množio s dva, koliko iznosi koeficijent u najjačim ligama. Golovi postignuti u HNL-u se, primjerice, množe sa 1,50.

A Cristiano Ronaldo je na dobrom putu da i ove sezone obrani tu titulu. Kad se s liste vodećih strijelaca ove sezone izuzmu igrači iz liga sa sjevera Europe, čija su prvenstva već pri kraju, a zna se da njihovi strijelci nemaju nikakve šanse osvojiti tu nagradu jer im je koeficijent 1,00, onda ispada da je Ronaldo uvjerljivo na prvom mjestu.

Pogodak na utakmici protiv Barcelone bio mu je 16. u sezoni, a odigrao je devet utakmica. Tako u ovom trenutku ima 32 boda u utrci za Zlatnu kopačku, a zanimljivo je da mu je prvi pratitelj Andrej Kramarić. Najbolji igrač Rijeke u 13 kola postigao je 15 pogodaka, a kad se to pomnoži s koeficijentom HNL-a ispada da ima 22,5 bodova.

Jonathan Soriano iz Salzburga je treći sa 21 bodom, a četvrto mjesto dijele Diego Costa, Aguero i Neymar sa 18 bodova. Lionel Messi ima samo 14 bodova...

>>Hvala svim Riječanima, hvala Armadi, uživam ovdje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije