Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreum prodaje splitski klub

Andabak i Rimac kupuju Hajduk

'22.11.2009., Split - Nadzori odbor Hajduka sastao se u dvorani Gripe na skupstini dionicara HNK Hajduk. Zeljko Kerum.  Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL'
Foto: 'Miranda Cikotic/PIXSELL'
1/8
28.07.2010.
u 20:00

Splitski gradonačelnik Željko Kerum obznanio je da će prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća predložiti da Hajdukove dionice koje su u vlasništvu Grada, odnosno njih 30 posto, idu na prodaju.

To je priča koja se vrtjela još od vremena kada je Grad postao većinski vlasnik Hajduka sa 56 posto vlasništva, ali Kerumova najava znači da se ide u realizaciju.

U praksi to znači da će tih 30 posto dionica vrlo brzo, već ove jeseni u prodaju, jer ono što Kerum u Gradskom vijeću zamisli, to i provede. Hajdukovo dioničko športsko društvo vrijedno je 268 milijuna kuna što znači da će za tih gradskih 30 posto dionica trebati izdvojiti oko 80 milijuna kuna.

Grad će u vlasništvu ostaviti 26 posto dionice kako bi kontrolirao zbivanja u Hajduku. A glavni kandidat za kupnju tih 30 posto dionica je Jako Andabak, i inače Hajdukov najveći pojedinačni dioničar.

- Zainteresiran sam, želim postati većinski vlasnik Hajduka. To nije tajna, o prodaji gradskih dionica već dugo se govori. Valjda će se to i dogoditi - kazao je Andabak koji bi u posao ušao sa svojim rođakom Ivanom Rimcem, također velikim dioničarom Hajduka.

Njih dvojica će, kupe li tih 30 posto dionica, kada im se pribroji ovih desetak posto što ih već imaju, imato oko 40 posto dionica, a bit će im potrebno još deset posto za stjecanje titulara većinskog vlasnika.

Kalkulira se da bi im svoj dio prodali Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Igor Štimac i Alen Bokšić ili bi se možda s nekim od njih Andabak upustio u partenrski odnos. No, o tom potom. Andabak ističe važan detalj:

- Želim da sve bude transparentno i čisto. A to znači da se ide na javni natječaj. Ja sam zainteresiran, možda se pojavi još zainteresiranih - kazao je Andabak.

Inače, cijena dionice je 500 kuna. A Željko Kerum je s Hajdukom, u pratnji svoje družice Fani Horvat, otišao na gostovanje u Bukurešt.

- Dobra je situacija, valjda ćemo pobjediti sa 2:1. Što kažete, dobar je Dinamo? Nema veze, ne pobjeđuje uvijek bolji, kako su igrali Slovenija, Slovačka i Gana? Čini mi se da je Hajduk dobro krenuo, zato sam i došao u Bukurešt - rekao je Kerum.

Ni vi niste bili favorit kada ste ulazili u izbore za gradonačelnika, pa ste pobijedili.

- Ma, to je drugačije. Ja sam išao na izbore jer sam znao da ću pobijediti - objasnio je Kerum.

Osvrnuo se i na odlazak šefa struke Ivice Šurjaka.

- Šurjak mi je drag, prijatelji smo, ali odluka je njegova. Ne miješam se u te stručne stvari, imam previše drugih obeza. Krivo je u javnosti percipirano da se ja bavim sportom ili kulturom,  time se bave oni koji su zaduženi za to - zaključio je Kerum.

S Fani i s nekoliko prijatelja koje je počastio odlaskom u Bukurešt prošetao se glavnim gradom Rumunjske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije