Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susjedska suradnja

Ančićev brat trenira najvećeg srpskog talenta Krajinovića

\'02.02.2011.,  Zagreb, Velesajam teniski tereni Alplan - Trening tenisaca Filipa Krajinovica.Filip Krajinovic i Ivica Ancic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
10.02.2011.
u 07:40

Filip (18) podrijetlom je Hrvat iz Sombora (otac Stjepan, majka Vera, brat Damir, sestra Katarina), svojedobno je bio peti junior svijeta, polufinalist Wimbledona i US Opena 2008.

Početkom prošle godine nekoliko sam mjeseci putovao s Marijem Ančićem kao njegov suvježbač. Povezala nas je menadžerska agencija IMG koja se brine o obojici. Iz toga se stvorila suradnja s Ivicom Ančićem koji je već neko vrijeme moj trener – objašnjava nam Filip Krajinović (18), najbolji srpski mladi tenisač, početak suradnje sa starijim bratom našeg proslavljenog tenisača. 

Filip, koji je podrijetlom Hrvat iz Sombora (otac Stjepan, majka Vera, brat Damir, sestra Katarina) svojedobno je bio peti junior svijeta, polufinalist Wimbledona i US Opena 2008. I u seniorskoj karijeri ima zavidne uspjehe.

– Bio sam prošle godine peti član srbijanske reprezentacije u Davisovu kupu na gostovanju u Španjolskoj, a prve mečeve za Srbiju odigrao sam lani na Svjetskom kupu u Düsseldorfu, i to protiv Njemačke i Argentine. Najveći uspjeh na Touru mi je polufinale ATP turnira u Beogradu. Imao sam sreće, Novak Đoković mi je zbog bolesti predao susret u četvrtfinalu. Svaka čast njegovoj obitelji na pozivnici, možda je dobijem i ove godine – rekao nam je trenutačno 223. tenisač na ATP ljestvici koji se u Zagrebu u posljednjih pola godine potpuno udomaćio.

Saznali smo da će uskoro dobiti i hrvatsku putovnicu.

– Pa, istina je – malo će zbunjeno Filip.

Time se otvara i tema njegova mogućeg nastupa za hrvatsku reprezentaciju u kojoj bi u budućnosti igrač poput njega mogao naći svoje mjesto. Ipak, zasad je to za njega tabu-tema.

- Zasad uopće ne razmišljam o tome. Hrvatsku putovnicu zatražio sam isključivo radi bitno olakšanog viznog režima u odnosu na pasoš Srbije. To je sve što ću reći o toj temi – kazao je Filip, koji kao talentirani sportaš vjerojatno ima određenu potporu Teniskog saveza Srbije. 

– Radi se o velikom potencijalu. Ozlijedio je rame potkraj prošle sezone i otad nije igrao, no mislim da smo napravili dobar posao – pun je pohvala za svog štićenika Ivica Ančić koji dodaje:

– Prvi nastup ove godine Filip će imati na futuresima u Americi, zatim na nekoliko challengera, a mogao bi, kao i lani, dobiti pozivnicu za nastup na velikom turniru iz Masters serije u Miamiju. 

– Planovi? Ne bih govorio o tome, bitno je da budem zdrav i bit će dobrih rezultata. Znam koliko vrijedim – na kraju je zaključio Filip. 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar flame
flame
11:10 10.02.2011.

Očito, ovdje se opet radi o nepoznavanju terminologije. Krajnović je Hrvat koji ima srpsko državljanstvo jer je rođen i živio na području Republike Srbije. I tu ništa nije upitno. Isto kao što je Dado Pršo Srbin koji ima hrvatsko državljanstvo i odlučio je nastupati za Hrvatsku.

OB
-obrisani-
10:56 10.02.2011.

Kakve veze ima da li je neko Srbin ili Hrvat? Najveća glupost koja je na zemaljskoj kugli izmišljena je tema da li je neko Srbin ili je neko Hrvat, i za da li nastupa za Srbiju ili Hrvatsku, ne bitno uopšte!!! Ako postoji nešto što bi trebalo da se vrednuje, onda to treba da bude tema kakav je ko sportista i koji kvalitet poseduje?!!.

JU
jupija
11:14 10.02.2011.

Moglo bi se dogoditi da uskoro tri Hrvata zauzmu mjesto u prvih 10 na svijetu. Bernard Tomić (Australija), Filip Krajinović (Srbija/Hrvatska?) i možda Marin Čilić ako se popravi, a i Đokoviću je majka Hrvatica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije