Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rukometni spektakli

Ančić: Obećali su nam nagradu jer smo najgledanija momčad u Ligi prvaka

PPD Zagreb
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
28.06.2015.
u 11:20

Arena je zauzeta samo 28. studenoga kada je koncert Bijelog dugmeta, a Zagreb mora igrati protiv Beşiktaşa u LP-u

Rukometaši PPD Zagreba lani su bili najgledanija momčad Lige prvaka. Sedam domaćih utakmica (pet u skupini, osmina finala i četvrtfinale) gledalo je u zagrebačkoj Areni 77.200 gledatelja, što je u prosjeku sjajnih 11.000 gledatelja. Jasno, najviše gledatelja bilo je protiv Kiela (11.000), PSG-a (13.000), Koldinga (14.500) i rekordno protiv Barcelone (15.200).

Glavni tajnik EHF-a hvali

- Lani smo imali ukupno sedam domaćih utakmica, a toliko ćemo ih u novoj sezoni imati samo u skupini. Hoćemo li nadmašiti rekord? Mislim da hoćemo jer vjerujem da će protiv Kiela, PSG-a, Veszprema i Flensburga biti dupkom puna Arena. Ovisno o rezultatima, vjerujem da će biti odličan posjet i protiv Celjana i Wisle, a zbog Zrnića i Ninčevića moglo bi doći dosta navijača i protiv Beşiktaşa - rekao je Ante Ančić, direktor zagrebaša.

Mogli biste dobiti nekakvu simboličnu nagradu od EHF-a, kao rekorderi po gledanosti?

- Pa, u Beču je nakon ždrijeba čak bilo riječi o tome. Protiv Barcelone gost nam je bio Michael Wiederer, glavni tajnik Europskog rukometnog saveza, i bio je oduševljen spektaklom - izvijestio je Ančić.

Prošle sezone umalo ste jednu utakmicu Lige prvaka morali igrati u Osijeku. Hoće li svih sedam utakmica u skupini biti u zagrebačkoj Areni?

Kiel već sada u strahu

- Nadam se da hoće. Uskoro idemo tamo na sastanak. Znam da je Europsko prvenstvo u košarci do 10. rujna, a mi prvu utakmicu protiv Kiela igramo između 16. i 20. rujna. Kad sam već kod Kiela, odmah poslije ždrijeba prišao mi je njihov predstavnik i rekao da se nada da ih nećemo pobijediti kao lani. I da im neće biti lako jer na početku sezonu igraju nešto slabije. Odgovorio sam mu da ćemo ih ugostiti kao i prošle godine, ali da im bodove ne damo.

Gledajući kalendar događaja u Areni, zauzet je samo termin 28. studeni kada će koncert održati Bijelo dugme. Po kalendaru taj bi vikend zagrebaši trebali ugostiti Beşiktaş.

- Ulaznice će i dalje biti besplatne. Ne bi imalo smisla da ih sada počinjemo naplaćivati - istaknuo je direktor kluba.

Sigurno je da će na svim domaćim utakmicama biti i popratni program kakav je bio protiv Barcelone, s mnogo vatrometa i dobre muzike...

I Željko Babić, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, doći će na svoje jer tijekom rujna, listopada i studenoga uživo će moći vidjeti reprezentativce PPD Zagreba, ali i Domagoja Duvnjaka (Kiel), Ivana Sliškovića i Mirka Alilovića (oba Veszprem), Ivana Ninčevića (Beşiktaş) i Igora Vorija (PSG). Tko zna, možda pozove i Vedrana Zrnića (Beşiktaş) da odigra 200. utakmicu za reprezentaciju...

>>PPD Zagreb u Ligi prvaka protiv Kiela, Veszprema, PSG-a, Flensburga...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije