Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA SP

Ana Zaninović: Ostanem li zdrava mogu se nadati medalji u Meksiku

Sestre Zaninović (1)
Tino Jurić/Pixsell
13.03.2013.
u 15:27

Hrvatska taekwondo reprezentacija spremna je za nove izazove na startu još jedne sezone. Sezone u kojoj je ljestvica podignuta visoko, a čija se kulminacija očekuje u srpnju u dalekom Meksiku gdje se održava seniorsko prvenstvo.

Upravo je Meksiko donio sreću protekle dvije godine u kojima su postignuti fantastični rezultati, kako za HTS tako i za taekwondo klub Marjan koji je u samo 12 godina postojanja stigao od nule, od početka do samog vrha. Pripremama u visinskom centru La Loma stvarani su temelji svjetskog zlata Ane Zaninović, europskih medalja Lucije Zaninović, Ane Zaninović i Petre Matijašević te na koncu Lucijine olimpijske bronce.

Meksiko će ove godine na red doći tek početkom srpnja kada će reprezentativci krenuti na punjenje pluća uoči samog starta svjetske smotre. Ove godine bazične pripreme odrađene su u miru i tišini Makarske nakon čega je nastavljen kamp u Splitu u olimpijskom centru taekwondo kluba Marjan koji je otvoren početkom godine i koji se prostire na gotovo 800 kvadrata. Čak osam seniorskih reprezentativaca splitskog Marjana odradilo je nekoliko tjedana jakih sparinga sa Marinom Sumić, Martinom Zubčić, Filipom Grgićem, Deanom Šarčevićem, a društvo im je osam dana bio i veliki Aaron Cook, jedna od najvećih taekwondo zvijezda današnjice oko kojeg se bura zbog pozivanja u britansku reprezentaciju za olimpijske igre nije stišala niti osam mjeseci nakon Londona.

Nakon nekoliko mjeseci priprema, što bazičnih, što tehničko-taktičkih, vrijeme je za brušenje natjecateljske forme i prve prave nastupe nakon izlaska na olimpijski tatami. Dutch Open i Eindhoven su prva stanica na putu prema Meksiku, na početku novog olimpijskog ciklusa. U trofejnoj sali taekwondo kluba Marjan održana je konferencija za novinare na kojoj se okupilo čak osam seniorskih reprezentativaca splitskog kluba koji zajedno imaju 21 svjetsku i europsku medalju.

- Bazične pripreme odrađene su u Makarskoj u najboljem redu, nakon toga okrenuli smo se taekwondo treninzima s Tonijem Tomasom u Splitu gdje su nam se pridružili cure i dečki iz Zagreba. Trenirali smo naporno, posebno dok je u Splitu bio Aaron Cook, svjetska taekwondo zvijezda. Prva provjera je natjecanje u Nizozemskoj, nakon toga još nekoliko turnira na kojima treba hvatati formu i pokušati ostati zdrav, a tada se mogu i na svjetskom prvenstvu u Meksiku nadati medalji – rekla je Ana Zaninović.

Brončana olimpijka Lucija Zaninović već dugo vremena ima problem sa ozljedom živca u vratu koji je onemogućava da se u potpunosti posveti pripremama za nadolazeće svjetsko prvenstvo.

- Nisam najbolje krenula u novu sezonu, ozljeda se odužila i ne dozvoljava mi da dignem razinu treninga na 100 posto. Cilj mi je u sljedećih nekoliko tjedana sanirati ozljedu kako bi maksimalno zdrava dočekala svjetsko prvenstvo. Bilo bi lijepo u Meksiko doći zdrav i pokušati osvojiti jedino odličje koje mi nedostaje – izjavila je Lucija Zaninović.

Komentara 1

GE
gensher
15:34 13.03.2013.

a Bože lipih cura...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije