Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM U LIENZU

Ana: Napokon je došao red i na mene - skijam!

Ana Jelušić
AFP
29.12.2009.
u 12:04

Austrijanka Marlies Schild deklasirala je konkurenciju na četvrtom slalomu sezone za Svjetski kupu u Lienzu, dok je Ana Jelušić osvojila šesto mjesto.

Ana Jelušić uručila je pozivnice u Lienzu. Istina, ne za svadbu kao prošlog tjedna Nika Fleiss svojim prijateljima, već navijačima za dolazak na Sljeme u nedjelju. Sjajnim šestim mjestom na slalomu u Lienzu pokazalo se ono što djevojke već danima ponavljaju:

- Rrasturamo na treningu, doći će trenutak kad će se to vidjeti na semaforu.

Oduševljena rezultatom javila se iz kombija na izlasku iz Lienza.

- Ovo je zapravo pravo stanje stvari, imala sam problema tijekom sezone, nisam uspjela uhvatiti pravi ritam, staza mi je diktirala kako ću voziti, a sada su
stvari napokon zamijenile mjesta, ja sam ta koja odlučujem - ponosno je pričala Ana.

Hazard se isplatio

U prvoj je vožnji vječno nasmijana Riječanka bila na 17. mjestu, a onda je shvatila da do slavlja može doći samo ako se baci na glavu, ako sve stavi na kocku. I upalilo je, doslovce je udvostročila 40 bodova koje je ove godine osvojila na "bijelom kartaškom stolu".

- Nadmašila sam svoja očekivanja, napadala sam deseto mjesto. Osjetila sam da ima prostora, isplatilo se.

Marlies Schild se nakon loma noge zbog kojeg je pauzirala prošle sezone, vratila u stilu Snježne kraljice, deklasirala konkuretice sa dvije sekunde prednosti pred Aubert i Zettel te najavila kako na Sljemenu kani poremetiti planove Mariji Riesch i "jednorukoj" Lindsey Vonn, koja je svega dan nakon ozlijede ruke u veleslalomu ne s imobiliziranom ljevicom uspjela osvojiti par bodova u slalomu i zadržati vodstvo.

Bez štapa može samo Janica


Tanja Poutiainen shvatila je kakav je osjećaj Janici Kostelić bio prije četiri godine kada je morala do cilja doći bez štapa. Finkinja je u drugoj vožnji branila treće mjesto, no s jednim štapom doskijala je do začelja. Bez opreme na postolje, ipak, može zasad samo jedna djevojka, ona koja je odrasla u Medvedgradskoj ulici.

Nika Fleiss također je ubacila u višu brzinu u drugoj vožnji i završila na 22. mjestu, a Sofija Novoselić nije završila utrku. Pred skijašicama je čaša šampanjca i onda pravac - Sljeme!

Lienz, slalom za Svjetski kup, rezultati:

1. Schild (Aut) 1:57.65

2. Aubert (Fra) +1.83

3. Zettel (Aut) +2.19

4. Maze (Slo) + 2.34

5. Schleper (SAD) +2.78

6. Jelušić (Hrv) +3.08

6. Zahrobska (Češ) +3.08

...

22. Fleiss (Hrv) +5.27

...

Poredak u slalomu:

1. M. Riesch (Njem) 243

2. Schild (Aut) 220

3. Aubert (Fra) 208

...

13. Jelušić (Hrv) 82

38. Fleiss (Hrv) 15

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Vonn (SAD) 594

2. M. Riesch (Njem) 549

3. Zettel (Aut) 489

...

38. Jelušić (Hrv) 82

86. Fleiss (Hrv) 15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije