Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP KARATE

Ana Lenard osvojila zlato, bronca za Ivonu Tubić

Ana Lenard
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
03.05.2014.
u 19:40

Hrvatska je osvojila dvije medalje, u kategoriji do 61 kg Ana Lenard je uzela zlato, dok je broncu u kategoriji do 68 kg osvojila Ivona Tubić.

Mlada Samoborka Ana Lenard (23) vraća se iz finskog Tamperea kao neočekivana europska prvakinja u karateu, dok su bez postolja u borbama za broncu ostale standardne osvajačice medalja poput Jelene Kovačević i Ane Marije Bujas-Čelan.

Lenard je za finalnu suparnicu imala Srbijanku Sanju Cvrkotu, no niti ona nije uspjela nauditi nezaustavljivoj Hrvatici koja je do zlata došla kroz niz tijesnih pobjeda. Najprije je nadjačala Bjeloruskinju Sadovskaju (2:0), potom Norvežanku Roll (2:0), Bosanku Sušac (1:0), a u polufinalu Ukrajinku Seroginu (2:1). Prije Ane, medalju je osvojila i Ivona Tubić (68 kg) koja je u borbi za broncu pobijedila Srbijanku Čomagić (2:1).

Broncom se okitila i ženska reprezentacija u sastavu Azra Saleš, Ana Marija Bujas-Čelan, Ivona Tubić i Ana Lenard koja je bila bolja od Švicarske rezultatom 1:0.

U borbama za broncu Kovačević je u meču proturječnih sudačkih odluka izgubila od Francuskinje Thouy (5:0), dok je Čelan pobijeđena od Finkinje Kuusisto (7:1).

>> Ženska borbena vrsta brani zlato osvojeno lani

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije