Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SPREMNO

Ana Konjuh pokušat će obraniti naslov na Zagreb Ladies Open

21.04.2021.
u 09:27

- Nažalost gledatelja neće biti zbog epidemioloških mjera.

Sve je spremno za 12. izdanje međunarodnog turnira tenisačica Zagreb Ladies Open, koji će se održati od 25. travnja do 2. svibnja na terenima Teniskog centra Maksimir. Turnir će okupiti 60 tenisačica iz više od 40 zemalja svijeta koje će se boriti za ukupni nagradni fond od 60.000 američkih dolara.

Zagreb Ladies Open najjači je turnir u Croatian Tennis Pro Tournaments seriji od deset turnira koji će se ovog proljeća održati u devet hrvatskih gradova.

Nažalost, bez gledatelja

– Nažalost gledatelja neće biti zbog epidemioloških mjera. Od zvučnih imena dolazi prošlogodišnja pobjednica Ana Konjuh, koja je prošle godine upravo u Zagrebu odigrala prvi turnir nakon 14-mjesečne stanke. Od naših još bi trebale nastupiti Fett, Lukas, Bošković i Mrdeža, a pozivnicu je dobila Petra Marčinko, mlada i perspektivna tenisačica koja je u izvrsnoj juniorskoj formi. Turnir se inače održavao u rujnu, a ove godine promijenili smo termin iz više razloga. Prvi je da omogućimo našim tenisačicama pripremu za Roland Garros, a drugi je suradnja s Hrvatskim teniskim savezom i serijom Croatian Tennis Pro Tournaments – rekao je Emir Aliti, direktor turnira.

Petra Marčinko u veljači ove godine osvojila je juniorski ITF turnir 1. ranga, koji se igrao u paragvajskom gradu Lambareu.

Meč na 54 Celzija

– Veselim se turniru, igrat ću svoj prvi seniorski turnir na tom nivou u svom gradu. Na turniru će igrati puno sjajnih tenisačica koje sam uglavnom gledala na TV-u, veselim se što ću se okušati s njima, to mi je zaista motiv. Sretna sam što sam dobila pozivnicu i što mi je ukazano povjerenje, puno mi znači ovakav turnir u godini kada i nema puno prilika za natjecanja – istaknula je Marčinko.

Turnir je najavila i Jelena Kostanić, sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza.

– Serija Croatian Tennis Pro Tournaments, a tako i Zagreb Ladies Open, puno znače tenisačima u ovoj godini, s obzirom na pandemiju, kada je jako teško putovati. Veći su i troškovi putovanja, a tenis je sam po sebi skup sport. Definitivno će velik broj naših tenisačica i tenisača dobiti priliku da se natječu i dokažu na profesionalnim turnirima, skupe bodove i zarade nešto – rekla je Jelena, koja je bila izuzetno uspješna u igri parova. U karijeri ima osam WTA naslova i deset ITF osvojenih turnira. Pojedinačno, osvojila je četiri ITF turnira. U svojoj karijeri odigrala je jako puno mečeva, a rado se prisjetila nastupa za reprezentaciju Hrvatske u FED kupu u Tajlandu.

– Igrali smo na 54 Celzijeva stupnja. Bili su nemogući uvjeti, poslije susreta svi smo bili crveni u licu kao da će nam glava eksplodirati. Na kraju smo pobijedili pa nam je sve bilo nekako puno lakše – rekla je Jelena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije