Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIŠNA KRALJICA

Ana i Nika: Valjda nismo takve "pegle" da se utrka otkaže

Ana Jelušić, Nika Fleiss
Željko Lukunić/Pixsell
02.01.2010.
u 14:53

Blatnjavih pancerica na vrhu Crvenog spusta direktor reprezentacije Vedran Pavlek će dan prije utrke vrijedne 25,5 milijuna kuna reći: - Neće biti problema, staza će se stisnuti, nema brige.

- Temperatura se spustila na -1, ići će tijekom noći još i dolje, snijeg lagano pada, kiša nije napravila štetu, peglat ćemo stazu do ujutro - dodao je Reno Fleiss, šef staze koji se ovih dana pretvorio u "snjegovića".

Planinari bi zapjevali: "Na Sleme, na Sleme, noga već sama beži", ali nažalost do gležnja i to u vodeni i mokar snijeg. Rupe na stazi, sol kojom se stišće snijeg, kiša koja je odnijela veći dio, samo su neki od problema s kojima se muče Reno Fleiss i ekipa.

Vozit ćemo, to je najvažnije

- Stvarno ima problema, ove godine to neće biti utrka za koju ćemo moći reći da je staza savršena, bit će teško, ali sigurno ćemo se natjecati, to je najvažnije. Dužni smo svima onima koji su i Božić i Novu godinu proveli gore radeći - kazala je Ana Jelušić nakon kratkog treninga.

Točno 24 sata prije utrke, na cilju je padala kiša, a na startu snijeg! Oko podneva se malo zabijelio sljemenski toranj, palo je nekoliko pahulja i na cilj. Ipak, skijati se moglo samo na vrhu staze.

- Da se utrka otkaže trebala bi u sljedećih 24 sata padati kiša, a i sami vidite da lagano sniježi. Valjda nismo takve "pegle" - dodala je prehlađena Rijecanka.

Termin utrke je baš na vikend kad Hrvati odlaze na skijanje u inozemstvo, koliko će to utjecati na posjećenost?

- Ni sama ne volim jutarnje utrke, jer sve se odvija tako brzo. U šest zvoni budilica, za pola sata sam već na stazi, ni ne okrenem se a već je start. Znam da se gledatelji moraju ustati vec u pet-šest ujutro kako bi došli gore, a i ja sam ta koja voli odspavati, hvala im!

Novu godinu Ana je dočekala u disko-klubu Gjuri s Tanjom Poutiainen, bila je to jedinstvena prilika da dođe među mlade koji uz skijanje povezuju tek - kuhano vino.

- Dogovorile smo se za zajednički doček u Lienzu, a kako su me cure iz reprezentacije 'napustile' i otišle u Tomislavac, otišla sam s njima. Bio je stvarno gušt kratko izaći iz svakodnevnice - kaže Ana.

Kupila je stan u Zagrebu, ubuduće ce biti "cura s Jaruna".

- Još ću ja nekoliko godina biti po hotelima, stan u Zagrebu bio je zgodno ne moram stalno biti na autocesti, a i imam svoj mir.

Ni FIS ne brine, zašto bi mi

Nika Fleiss imat će problema sa stazom, jer dvadesetak skijašica će prije startati prije nje.

- Pomagala sam tati koji je zadužen za stazu, naslijedit ću obiteljski biznis, he-he. Zašto ne, pa ja sam ionako oduvijek fizikalac. Tijekom noći će se paliti topovi, no ako ni FIS ne brine, zašto bi mi - mirna je Samoborka.

Otkako je desetak dana u braku, život se nije mnogo promijenio.

- Suprug je otišao nakon Božića, ja sam ostala skijati. Moja karijera je sada prioritet u našem braku. Još ne znamo gdje ćemo živjeti, u Francuskoj ili u Samoboru - veselo je rekla Nika.

Organizatori i skijašice su dali sve od sebe, ali majka priroda se zbog nečega ljuti..

Ferk: Napraviti utrku u ovakvim uvjetima je čudo

- Teško se vratiti nakon šest operacija, no ima smisla i ne odustajem. Napraviti utrku u ovakvim uvijetima je čudo. Nadam se da ću dohvatiti svoj prvi bod - rekla je Ferk, a Tea Palić je dodala:


- Željela bi da barem jedna od nas tri uđe u drugi lauf. Lani sam imala veliku tremu, nadam se da će biti bolje.

- Bacit ćemo se na glavu, valjda će staza izdržati. Tri puta sam već izletjela, nisam mnogo napravila na Sljemenu. Nemam tremu, ali ni rezultata - rekla je Sofija Novoselić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije