Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Amerikanci uništili Fince u 13 minuta

Amerika Hokej na ledu
AFP
26.02.2010.
u 23:35

Američki hokejaši u potpunosti su deklasirali finske u prvoj utakmici polufinala Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru. Slavile su Sjedinjene Američke Države sa 6-1.

Konačan rezultat ipak ne daje pravu sliku dominacije Amerikanaca koji su svih šest svojih pogodaka postigli za manje od 13 minuta prve trećine!

Tešku je pogrešku napravio iskusni finski vratar Miikka Kiprusoff u trećoj minuti kada je izašao sa svoga gola kako bi izbio pak, ali gurnuo ga je točno ka Ryanu Maloneu kojem nije bilo teško plasirati pločicu u praznu mrežu.

Sve je otada krenulo nizbrdo za Skandinavce, Amerikanci su bez milosti punili njihovu mrežu. Pogađali su Zach Parise, Erik Johnson, pa dvaput Patrick Kane i u konačnici Paul Stastny.

Nakon oluje u prvoj trećini, Amerikanci su se opustili, shvatili su da su zgotovili posao i do kraja utakmice više nisu pogađali mrežu Niklasa Bäckströma koji je nakon deset minuta zamijenio nesretnog Kiprusoffa. Finci su do pogotka koji ih malo može utješiti došli u 15. minuti posljednje trećine preko Anttija Miettinena.

Ako su Kanađani zaplašili ostatak konkurencije deklasiranjem velike Rusije u četvrtfinalu, sada su im Amerikanci definitivno bacili rukavicu uraganskom prvom trećinom protiv Finaca. No, da bi došlo do velikog sjevernoameričkog obračuna u finalu, Kanađani će ipak u kasnijem polufinalu morati preskočiti Slovake.

ZOI, hokej na ledu, polufinale (m):

SAD - Finska 6-1 (6-0, 0-0, 0-1)

Komentara 1

OB
-obrisani-
00:33 27.02.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=MKl56BIFYbQ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije