Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRBIĆ ZADOVOLJAN

Amerikanci u startu u Hajduk planiraju uložiti 250 milijuna kuna

Ndamukong Suh, Hajduk, Split (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
27.06.2013.
u 14:53

– Ovo bi mogla biti dobra priča za Hajduk. Spremni su uložiti novac, žele jak Hajduk, to je ono što sam osjetio u razgovorima – kazao je Brbić.

Američki ulagači još uvijek su u Splitu i izazivaju pravu pomamu. S društvom iz SAD-a bio je i Michael Glover, glavni čovjek u realizaciji američkog ulaganja u grad Split, u Hajduk.

Glover se sastao s Hajdukovim predsjednikom Marinom Brbićem. Razgovaralo se o upravljačkoj strukturi, planovi ulagača iz SAD-a ozbiljni su i to već za ovu sezonu.

– Dojam je vrlo pozitivan, radi se o izuzetno ozbiljnim ljudima koji žele uložiti novac u Hajduk i voditi ga pravim putem. Naravno, svi glavni razgovori morat će se voditi s većinskim vlasnikom, a to je Grad, sve ćemo vidjeti. Uglavnom, ovo bi mogla biti dobra priča za Hajduk. Spremni su uložiti novac, žele jak Hajduk, to je ono što sam osjetio u razgovorima – kazao je Brbić.

Američki plan se zna, žele otkupiti 30 posto gradskih dionica, otkupiti dio od velikih dioničara poput Keruma, Dalekovoda, Konstruktora...

Da bi došli do 51 posto dionica, morali bi uložiti oko 150 milijuna kuna, a spremni su odmah pokriti sve Hajdukove dugove, koji s neisplaćenim plaćama iznose oko 100 milijuna kuna.

Dakle, u gradsku blagajnu i u Poljud u startu bi stiglo oko 250 milijuna kuna.

>> Hajdukov investitor Suh bogatiji je od Messija i Ronalda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije