Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI IGRAČI

Amerikanci stoje iza Superlige: Evo tko će je financirati!

La Liga Santander - Real Madrid v FC Barcelona
SERGIO PEREZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
19.04.2021.
u 16:55

- Mogu potvrditi da ćemo financirati novo natjecanje, ali zasad ne možemo pružiti objašnjenje.

Američka investicijka banka JP Morgan Chase & Co potvrdila je da će biti financijski investitor novoosnovane europske nogometne Superlige, javlja francuska novinska agencija AFP.

Njemački dpa dodaje da su klubovi osnivači već poslali pravne dokumente u sjedište Europske nogometne federacije (UEFA) i Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

- Mogu potvrditi da ćemo financirati novo natjecanje, ali zasad ne možemo pružiti objašnjenje - rekao je AFP-u glasnogovornik američkog bankarskog mogula. Prema mnogim izvještajima stranih medija klubovi će dobiti obećana sredstva kad Superliga stvarno prevlada sve prepreke na putu do početka natjecanja.

Prema AFP-u, divovi europskog nogometa ili osnivači Superlige već su se zaštitili pravnim aktima, a istodobno su spremni na sudu tražiti pravo za pokretanje natjecanja. Dokumentacija je već predana nadležnim tijelima i sudovima, navodi AFP.

U tom novom natjecanju sudjelovali bi  Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid,  Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Liga bi počela u kolovozu, utakmice bi se igrale preko tjedna, a klubovi bi nastavili igrati domaća prvenstva.

Prema pisanju The New York Timesa, projekt je vrijedan 3,5 milijarde eura i svaki od klubova osnivača dobit će 350 milijuna eura za ulazak u ligu. To je više nego četverostruko više nego što je osvajač Lige prvaka dobio 2020.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez izabran je za predsjednika Superlige, a za dopredsjendika izabrani su Juventusov klupski predsjednik Andrea Agnelli i Manchester Unitedov predsjednik Joel Glazer.

Ključne riječi

Komentara 34

CA
cortesova arkebuza
18:30 19.04.2021.

Sigurno neću gledati pa ni plaćati taj prozvod. Uostalom odkad imamo jad i čemer od regionalne košarkaške i vaterpolo lige ne gledam ni košarku ni vaterpolo. Pa se često pitam za KOGA oni igraju taj sport ako malo kog interesira !?

HR
hr76
17:39 19.04.2021.

Nisu Ameri uzeli sve varijable u obzir, u Europi stvari drugačije funkcioniraju i ovo bi mogao ispasti jedan veći debakl i za klubove a na kraju i za investitore.

DU
Deleted user
19:03 19.04.2021.

Američki Židovi. Nanjušili da se iz nogometa može istisnuti puno veća lova nego sada ako je svaka utakmica "derbi". Boli njih kuki za navijače iz kvarta, nogomet je za njih jedan globalni proizvod koji se prodaje milijardama tv gledalaca u Aziji, Americi, Arabiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije