Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Amerikanci smanjili vodstvo Srbije

Davis Kup
Reuters
06.03.2010.
u 18:07

Francuska Davis Cup reprezentacija pridružila se Hrvatskoj i Češkoj, selekcijama koje su već u subotu ostvarile ukupne pobjede u dvobojima 1. kola Svjetske skupine, te se plasirale u četvrtfinale.

U dvoboju protiv Njemačke u u Toulonu, na dvoranskoj tvrdoj podlozi, Francuzima su treći bod donijeli Julien Benneteau i Michael Llodra pobjedom u igri parova protiv Christophera Kasa i Philippa Kohlschreibera 6-1, 6-4, 1-6, 7-5 nakon dva sata i 25 minuta igre. Francuzi će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Španjolske i Švicarske (1-1 nakon prvog dana).

Reprezentacija SAD-a dobila je igru parova u beogradskoj Areni protiv Srbije (zemljana podloga), te smanjila vodstvo domaćina na 2-1. Mike Bryan nije mogao zaigrati sa svojim bratom blizancem Bobom zbog problema s trbuhom, pa se Bobu Bryanu pridružio John Isner. Njih dvojica pobijedili su Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića 7-6(8), 5-7, 7-6(8), 6-3 nakon tri sata i 6 minuta vrlo izjednačene borbe, u kojoj su do pobjede vrlo lako mogli doći i srpski tenisači.

U tie-breaku prvog seta Tipsarević i Zimonjić su imali vodstvo 6-2, dakle, čak četiri vezane set lopte! Nisu ih iskoristili, kao niti petu nešto kasnije, što je vjerojatno prelomilo i cijeli meč. Srpski tenisači imali su set loptu i u tie-breaku trećeg seta. No, pobijedili su Amerikanci, pa će odluka o pobjedniku ovo meča, koji će biti protivnik Hrvatskoj u četvrtfinalu, ipak pasti u nedjelju.

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Francuska – Njemačka 3-0

Benneteau / Llodra - Kas / Kohlschreiber 6-1, 6-4, 1-6, 7-5

Srbija – SAD 2-1

Tipsarević / Zimonjić – B. Bryan / Isner 6-7(8), 7-5, 6-7(8), 3-6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije