Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Amerikanci prvi put s B-vrstom pokorili svijet

'US Lamar Odom scores during the World Championship basketball final match Turkey vs. USA, on September 12, 2010 in Istanbul.            AFP PHOTO / BEHROUZ MEHRI '
'BEHROUZ MEHRI'
13.09.2010.
u 21:47

Za Olimpijske igre reprezentaciju SAD-a pojačat će LeBron James, Kobe Bryant, Dwyane Wade...

Nakon finala Svjetskog prvenstva u kojem je mogao samo sanjariti o čudesnom ishodu, turski izbornik Bogdan Tanjević bio je iskren:

– Osjećam se kao prvak ostalog svijeta. Amerikanci su bolji od nas za 20-25 koševa, pa smo zadovoljni i ishodom finala (64:81).

Ovaj put igrali obranu

SAD je često slao B-momčadi na svjetska prvenstva, no prije su Amerikanci redovito gubili, a sada ne samo što su osvojili naslov nego su to napravili i jako uvjerljivo.

Kako je to veliki učitelj Mike Krzyzewski od momčadi kojoj su predviđali velike teškoće uspio napraviti vrlo uvjerljivog svjetskog prvaka?

– Od svih američkih vrsta koje sam posljednjih godina vodio, ova je momčad igrala najbolje u obrani. Bryant, LeBron, Wade i njihova olimpijska momčad toliko su uvjereni u svoju napadačku moć da ne moraju toliko rintati u obrani. Ovi su dečki znali da ovise o obrani.

Dodat ćemo da su ovisili oni i o jedinom igraču koji bi s lakoćom našao svoje mjesto u zlatnoj olimpijskoj momčadi, o najboljem igraču prvenstva Kevinu Durantu. On je i jedini igrač iz tog sastava za kojeg se može sigurno reći da će naći svoje mjesto u momčadi za Olimpijske igre 2012. čiji su Amerikanci prvi sigurni sudionik (imaju automatski plasman).

Očekuje se da će se u Londonu u reprezentaciju vratiti zlatni iz Pekinga, ponajprije LeBron James, Dwyane Wade, Dwight Howard, Carlemo Anthony, Chris Paul, Chris Bosh, Deron Williams, a možda i Kobe Bryant koji će tada imati 34 godine. Iz ovog sastava, gledamo li učinak u Turskoj, konkurirat će Russell Westbrook, Kevin Love, Andre Iguodala...

Psihička blokada naših

Dobro je primijetio Bogdan Tanjević da su u polufinale SP-a ušle reprezentacije koje su imale dovoljno mladih igrača. Argentina i Španjolska nisu se pomladile i zato su igrale "prestižnu" utakmicu za peto mjesto. Hrvatska se također pomladila, ali je ostala u psihičkoj blokadi naslijeđenoj iz niza prethodnih natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije