Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČINI ŠTO MOŽE

Američki heroj u ružičastom - DeAngelo Williams priča posebnu priču

DeAngelo Williams
Twitter
17.10.2015.
u 14:04

Plaća 53 mamografska pregleda za 53 različite žene, a tu je brojku izabrao jer njegova majka upravo je s 53 godine izgubila bitku protiv opake bolesti

DeAngelo Williams, igrač NFL momčadi Pittsburgh Steelers, ponovno je oduševio američku javnost velikim srcem jer darovao je 53 mamografska pregleda, od kojih svaki vrijedi oko 1600 kuna (243 američka dolara), u različitim centrima diljem Sjedinjenih Američkih Država.

Tu je brojku izabrao jer majka mu je imala 53 godine kad je izgubila bitku protiv raka dojke. Uz nju, izgubio je i četiri tete od te strašne bolesti. Zato se trudi na sve moguće načine povećati svijest i pomoći u sprečavanju bolesti koliko god može.

Pokušao je u tu svrhu kroz listopad, koji je označen kao mjesec borbe protiv raka dojke, nositi ružičasti dres, ali mu liga to nije dozvolila. Zato je obojao nokte i kosu u tu boju, konstantno se na konferencijama za medije pojavljuje u ružičastoj majici na kojoj piše "Borba protiv raka dojke" i angažiran je po pitanju edukacije u mjestima gdje nedostaje novca i ljudi koji bi mlade podučavali o ovom problemu.

Javnost i suigrači pozdravljaju njegove postupke, ali on ne želi da se priča o njemu već da ti postupci koje čini ponukaju i druge na isto to pa da se borba proširi, a s njome i svijest.

>> I ovog listopada hokejaši Medveščaka nose ružičasto!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije