Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
po treći put

Američke i Kanadske hokejašice u finalu

Hokej Žene
AFP
23.02.2010.
u 09:22

Po očekivanjima će se na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru za žensko hokejaško zlato boriti ekipe Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

Četvrte su ovo Igre kako se održava turnir hokeja na ledu za žene, a treći put će se za zlato boriti ove dvije reprezentacije. Jedino se takav scenarij nije dogodio prije četiri godine u Torinu, kada je Švedska eliminirala SAD u polufinalu. No, Amerikanke su četiri godine kasnije dočekale priliku za osvetu i u tome potpuno uspjele.

S čak 9:1 je SAD pobijedio Švedsku, uz najbolju igru Monique Lamoureux koja je postigla tri pogotka na utakmici.

U drugom polufinalu je Kanada, s također jednostavnih 5:0, svladala Finsku. Haley Irwin je taj ogled začinila s dva pogotka.

Finalna je utakmica na rasporedu u četvrtak.

ZOI, hokej na ledu, polufinale (žene):

Kanada - Finska 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

SAD - Švedska 9:1 (2:0, 3:1, 4:0)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije