Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi Kenijci branit će zlata

Američka atletičarka oborila svjetski rekord na 400 m prepone u kvalifikacijama za SP

Amerikanka Sydney McLaughlin zlatna na 400 s preponama uz novi svjetski rekord
Bevilacqua Giuliano/ABACA
26.06.2022.
u 13:50

Svih pet Kenijaca koji su osvojili zlatne medalje na zadnjem Svjetskom prvenstvu u atletici branit će naslove na ovogodišnjem SP-u u Eugeneu. U sastavu kenijske reprezentacije, koji je zaključen nakon nacionalnih kvalifikacija održanih ovaj vikend u Nairobiju, su i osvajači olimpijskog zlata Emmanuel Korir i Faith Kipyegon.

Američka atletičarka Sydney McLaughlin, aktualna olimpijska pobjednica, popravila je svjetski rekord na utrci 400 metara s preponama u subotu na američkom prvenstvu u Eugeneu (Oregon) s vremenom 51.41 što je čini najvećom favoritkinjom na SP-u koje počinje za tri tjedna.

Prošle godine na američkim kvalifikacijama za OI McLaughlin je postavila rekord 51.90, a onda ga poboljšala u finalu olimpijskih igara u Tokiju na 51.46.

Iza nje su jučer u finalu američkog prvenstva daleko ostale Britton Wilson (53.08) i Shamier Little (53.92).

Svih pet Kenijaca koji su osvojili zlatne medalje na zadnjem Svjetskom prvenstvu u atletici branit će naslove na ovogodišnjem SP-u u Eugeneu.

U sastavu kenijske reprezentacije, koji je zaključen nakon nacionalnih kvalifikacija održanih ovaj vikend u Nairobiju, su i osvajači olimpijskog zlata Emmanuel Korir i Faith Kipyegon.

Timothy Cheruiyot, koji je slavio na 1.500m u Kataru prije tri godine, natjecat će se u Eugeneu zajedno s Conseslusom Kiprutom i Beatrice Chepkoech koji su postali svjetski prvaci u Dohi prije tri godine u utrci s preponama, zajedno s prvakinjom na 5.000m Hellen Obiri.

Aktualna svjetska prvakinja Ruth Chepngetich predvodi tim od četiri atletičarke koje će se natjecati u maratonu, dok su kenijski olimpijski pobjednici Peres Jepchirchir i Eliud Kipchoge odlučili odustati od nastupa na svjetskom prvenstvu zbog nekih drugih natjecanja.

Wycliffe Kinyamal je na 800 m istrčao 1:43.54, drugo najbrže vrijeme ove godine, a Abel Kipsang, najbrži čovjek na 1.500m ove godine, pobijedio je u Nairobiju srebrnog iz Tokija Cheruiyota osiguravši si kartu za Oregon.

U Eugene na SP putuje i Nicholas Kimeli koji je ove godine u Rimu istrčao sedmi najbolji rezultat svih vremena na 5.000m.

Dvostruka olimpijska pobjednica na 1,500m Kipyegon pokušat će vratiti naslov svjetske prvakinje bez kojeg je ostala prije tri godine u Dohi.

Svjetsko prvenstvo u atletici, odgođeno na godinu dana zbog pandemije COVIDa-19, održava se od 15. do 24. srpnja na Hayward Field stadionu kampusa Sveučilišta Oregon u Eugeneu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije