Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer na okupu

Aljoša: Ostajem uz Slavena! Bilić: Godi interes za naš stožer

'29.05..2009., Rovinj - Prvi dan priprema Hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice sa reprezentacijom Ukrajine u Zagrebu 06.06.2009. Trening se odrzava na Gradskom stadionu Rovi
'Anto Magzan/Vecernji list'
03.05.2011.
u 19:09

Prvi je na meti bio on, glavni čovjek. Ali Slaven Bilić othrvao se pozivima iz Engleske i Njemačke, sam je priznao da je bio na korak do preuzimanja HSV-a.

Potom je otišao Robert Prosinečki, Crvena zvezda bila je mamac koji se ne odbija, a sada je na pragu odlaska iz stožera bio i Aljoša Asanović.

Sedam zajedničkih godina

Sve je Bilićev pomoćnik dogovorio s grčkom Kavalom, potkraj tjedna trebao je preuzeti momčad, a onda se Asanović predomislio.

– Ostajem uz Slavena Bilića, sedam zajedničkih godina vrijedno je respekta. Zanima me samo jedna stvar, a to je pobjeda nad Gruzijom i odlazak Hrvatske na Europsko prvenstvo 2012. godine – rekao je Asanović.

Nije skrivao pregovore s Kavalom, prosječnim grčkim prvoligašem u kojem igraju naši igrači Mirko Hrgović i Mario Galinović.

– Razgovarali smo, u petak ću otputovati u Atenu i predsjedniku Kavale objasniti razloge svoje odluke – objašnjava Asanović.

Razgovor sa Srebrićem

Grčki mediji su se raspisali o sigurnom dogovoru Asanovića i Kavale, a prenose kako je stvar puknula baš zbog objavljivanja te informacije. Navodno je krivac, pišu Grci, Mario Bonić, koji je posredovao u poslu, ali je i prvi pustio informaciju o dolasku pomoćnika hrvatskog izbornika u Kavalu.

Uglavnom, Asanović je poludio zbog toga, njegov odlazak u Grčku bio je strogo čuvana tajna i prije konačnog dogovora želio je to reći Biliću i Hrvatskom nogometnom savezu. I da je otišao u Kavalu, ne bi napustio stožer. Naime, s Grcima je dogovorio da bude slobodan u vrijeme reprezentativnih akcija.

No, priča je sada gotova, još je preostalo da Asanović čelnicima Kavale objasni što se dogodilo i da možda suradnju ostave za neka druga vremena. Asanović se očito želi okušati u samostalnom vođenju momčadi.

– Vidjet ćemo nakon Europskog prvenstva. Znate da sam sklon ekstremnim odlukama. Možda se posvetim samostalnom vođenju nekog kluba, a možda više ništa neću raditi – kaže Asanović, koji je u Grčkoj iznimno cijenjen.

Kavala je na njega ozbiljno računala, pa ne bi bez razloga u ponedjeljak navečer smijenila trenera Giannisa Matzourakisa.

No, Asanović se te večeri čuo s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem, ujutro je u Poljudu u kafiću "Vanilla" popio kavu sa Slavenom Bilićem i donio odluku.

– Nisam Aljošu nagovarao da ostane, pa odrasli smo ljudi. Sretan sam što ostajemo zajedno i idemo izboriti odlazak na EP. U svakom slučaju, godi interes za naš stručni stožer, to je samo dokaz da kvalitetno radimo – kazao je Bilić.

Kava s Bilićem, čini se, ipak je presudila pri Asanovićevoj konačnoj odluci.

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:20 03.05.2011.

Aljoša: Ostao sam uz Slavena na tribini stadiona u Johannesburgu za vrijeme World Cupa 2010! Bilić: Godi interes za naše igrače kockaste repke rodom iz Brazila, Australije, Bosne, Njemačke i Švicarske..

OB
-obrisani-
20:43 03.05.2011.

Sranje A NE LJUBAV novci su bili premali a HNS je nešto nametnio i sada priča o ljubavi Pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije