Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO ALILOVIĆ Vratar reprezentacije oduševio Osječane protiv Grčke

Alilović: Na tragu smo kauboja

23.03.2009.
u 09:08

Bilo mu je dovoljno dvadesetak minuta da “pojede” Grke. Mirku Aliloviću izbornik Červar poklonio je niti poluvrijeme u fantastičnoj atmosferi pred 3500 navijača, a ovaj mu se odužio s fenomenalnih deset obrana i učas “kupio” tribine.

Zadar novi domaćin
- Nisam očekivao da ću biti ovako primljen. Navijačima velika hvala. Hvala im od srca! Želim sve ovo još jednom ponoviti u Osijeku - iskreno je u dahu priznao gorostasni Hercegovac.

Ipak neće. Hrvatski rukometaši spektakle protiv Slovačke i Mađarske podarit će sredinom lipnja Zadranima.

Iza pomlađenih kauboja naporan je tjedan. U tri dana odradili su neugodne Slovake i Grke, koje su, teško se oteti takvom dojmu, dobili s “pola gasa”.

- Utakmica sa Slovacima bila je prijelomna. Priznali su nam poslije kako su bili uvjereni da će nas dobiti, da imaju nekakvu šansu protiv nas, ali prevalili su se. Jako smo dobro odigrali ove dvije utakmice, što je stvarno ohrabrujuće. Igrali smo lijepo, atraktivno i sad idemo u završnicu ovih kvalifikacija neopterećeni.

Slaže se gorostasni Ljubušak s izbornikom Červarom da je put prema Austriji otvoren.
- Ostale su nam još četiri utakmice, od čega dvije doma, uključujući onu s Mađarima. Očekujem da ćemo već u ta dva susreta osigurati EP, tako da nam posljednja utakmica s Grcima neće značiti apsolutno ništa.

I bez “stare garde” Červar je dokazao da je reprezentacija nedodirljiva i onim nimalo naivnim suparnicima. Europsko prvenstvo teoretski još nije niti izboreno, a već se kuje nova medalja.

- Ova se reprezentacija iz godine u godinu pomlađuje, ali tu su još i “stari” Balić, Metličić, Dominiković... Oni još nisu otpisani. Možete misliti koji je onda potencijal ove reprezentacije - kaže Mirko uz zaključak:

Barem upola tako uspješni
- Neka nam oni budu živi i zdravi, i neka odigraju još par godina da nam prenesu sve svoje znanje i iskustvo - priznaje mladi Hercegovac koji je u ime “novog vala” skrušeno pokušao usporediti te dvije generacije hrvatskog rukometa.

- Dao Bog da mi mlađi budemo barem upola uspješni kao oni i bit ćemo zadovoljni - zaključio je prvi vratar hrvatske reprezentacije kojeg je u drugom dijelu protiv Grčke odlično zamijenio iskusni Venio Losert.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije