Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO ZANIMANJE

Alen Halilović se ne vraća u Barcelonu, ali evo gdje će nastaviti karijeru

Alen Halilović
Jurica Galoic/PIXSELL
06.04.2016.
u 17:28

'Sevilla je pokazala interes, a sada je na vrata pokucala i Valencia. Halilović sa 19 godina ima razinu potrebnu za igranje u prvoj španjolskoj ligi no bit će na posudbi dok se ne otvori prostor u Barceloni.'

Ofenzivni vezni nogometaš Alen Halilović (19), kojeg je Barcelona početkom ove sezone poslala na jednogodišnju posudbu u Sporting iz Gijona, na ljeto bi mogao biti posuđen Valenciji ili Sevilli, pišu dnevne novine Sport sa sjedištem u Barceloni.

"Sevilla je pokazala interes, a sada je na vrata pokucala i Valencia. Halilović sa 19 godina ima razinu potrebnu za igranje u prvoj španjolskoj ligi no bit će na posudbi dok se ne otvori prostor u Barceloni", piše taj list.

Radijska postaja Cope je iz svoje redakcije u Valenciji objavila je kako je hrvatski nogometaš na popisu želja Valencije za iduću sezonu. Valencia se trenutačno nalazi na 15. mjestu među 20 klubova, a nakon rezultatske krize smijenjen je prošli tjedan trener Gary Neville. Halilović je ove sezone sudjelovao u 29 utakmica za Sporting i zabio pet golova, te je još pet puta asistirao za pogodak. Ovo mu je prva sezona u prvoj španjolskoj ligi.

Halilovićev agent Zoran Stojadinović rekao je u razgovoru za radijsku postaju Cope, odnosno njenu redakciju u sjevernoj pokrajini Asturiji gdje se nalazi Gijon, kako je uoči Uskrsa dva puta boravio u Barceloni gdje se sastao sa sportskim direktorom Barcelone Robertom Fernandezom.

"U Barceloni su jako zadovoljni njegovom situacijom, niti u jednom trenutku ga nisu pomislili prodati. Razgovarali smo i o tome kako bi iduće sezone bilo dobro da ode na posudbu u malo veći klub od Sportinga gdje bi do izražaja došao njegov talent", rekao je Stojadinović.

"Nema tajne, razgovaralo se o klubovima, objavljeno je u medijima da bi to mogla biti Valencia ili neki drugi klub", dodao je.

Novine Sport podsjećaju na svoj nedavni intervju sa sportskim direktorom Seville Ramonom Rodriguezom Verdejom "Monchijem" koji je prošli mjesec izjavio kako je "Halilović vrhunski igrač, s karakterom". Sevilla se nalazi na petom mjestu u prvenstvu, u četvrtfinalu je Europske lige te će u svibnju igrati finale španjolskog kupa protiv Barcelone.

Alen Halilović je prošle sezone igrao u drugoj ligi za Barcelonu B, koja je ispala u treću ligu, a tijekom prošlog ljeta je prošao pripreme s prvom momčadi nakon čega je posuđen Sportingu s kojim mu ugovor istječe krajem lipnja. S Barcelonom ima ugovor do srpnja 2019. godine.

"Za njega bi bilo puno lakše igrati u momčadi kao što je Barcelona, ekipi koja dominira terenom. Sporting nažalost nije takva momčad, upravo suprotno, to je ekipa koja često u 90 minuta trpi dominaciju protivnika tako da Alen mora koristiti rijetke prilike za postizanje gola", rekao je Stojadinović.

Sporting se nalazi na 18. mjestu među 20 momčadi, a u ponedjeljak je odigrao 0-0 na gostovanju kod posljednjeg Levantea. Utakmicu u kojoj je Halilović proveo pola sata na terenu uživo je pratio Barcelonin direktor Fernandez, izvijestio je Sport.

"Ostane li Sporting u prvoj ligi i Halilović bude zadovoljan, on će sam odlučiti hoće li ostati ondje ili ići u Valenciju ili neki veći klub. Jako je zadovoljan u Sportingu, sviđaju mu se grad, ljudi i trener", zaključio je Halilovićev agent.

Halilović je nastupao za mladu hrvatsku reprezenatciju no izbornik seniorske momčadi Ante Čačić pozvao ga je prošli mjesec na prijateljske utakmice protiv Izraela i Mađarske. U pobjedi od 2-0 na Izraelom igrao je 39 minuta dok je u remiju od 1-1 protiv Mađarske ostao na klupi.

>> Alen Halilović ide na ljeto na posudbu u novi klub

Komentara 2

DU
Deleted user
18:27 06.04.2016.

Sve 5 za maloga, ali prvo igrati za mladu repku... Nema potrebe da ga se gura u prvu selekciju.

BA
balance
19:51 06.04.2016.

Potencijal jedi samo se malo 'spusti na zamlju'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije