Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Blažević: Ne idem nikud iz Szegeda, tu ću završiti karijeru

24.02.2018.
u 16:59

Bodovno nam utakmica ništa ne znači koliko znači zagrebašima. Jer, mi ne možemo bolje od petog mjesta, ali ni gore - kaže Blažević

Alen Blažević odrađuje šestu godinu u dresu mađarskog rukometnog doprvaka Pick Szegeda.

Nekadašnji igrač našičkog Nexea igra uglavnom u obrani i bit će sigurno velika prepreka rukometašima PPD Zagreba koji danas (17.30 sati) igraju jednu od važnijih utakmica ove sezone u Szegedu.

1/10

– Bodovno nam utakmica ništa ne znači koliko znači zagrebašima. Jer, mi ne možemo bolje od petog mjesta, ali ni gore. Opet, moramo pobijediti zbog navijača i sponzora jer smo već izgubili dvije domaće utakmice u Ligi prvaka od RN Löwena i Wisle – rekao je Blažević.

I nas muče ozljede

Ali Szeged igra odlično nakon stanke, pobijedili su u gostima Löwen, namučili su Vardar u Skoplju...

– Baš kao i zagrebaši, i mi imamo velikih problema s ozljedama. Upitan je nastup Balogha i Banhidija, a gotovo sigurno neće igrati Gaber i Horbok. Gledali smo snimku utakmice PPD Zagreba i Nantesa koju su “plinari” dobili. Naš trener dobro ih je proučio, no on je inače takav. Baš se temeljito priprema za svakog suparnika. Vidjeli smo da njihov trener Saračević nema previše igrača za rotaciju, što se vidjelo na kraju utakmice kada ih je Nantes dostigao. Sreća pa su imali raspoloženog Kastelica na vratima. Očekujem tvrdu utakmicu, s malo pogodaka. Naravno da PPD ima svoje šanse, no puno toga pitat će se i nas. Mislim da je njima ključna utakmica za prolaz u osminu finala u posljednjem kolu, doma, protiv Kristianstada – misli Blažević.

Da, ali ako Wisla u nedjelju na svom parketu pobijedi Löwen, onda zagrebaši moraju osvojiti najmanje bod u Szegedu ili je sve gotovo.

– Istina. Löwen baš ne ulijeva povjerenje u Ligi prvaka. Kao da im to natjecanje nije toliko bitno kao domaće prvenstvo. Igraju toplo-hladno i naravno da Wisla vidi tu svoju priliku – rekao je Blažević.

Hoće li biti puna dvorana protiv zagrebaša?

– Koliko čujem, bit će. Na svakoj utakmici Lige prvaka je puna. Doduše, kapacitet je samo 3500 gledatelja pa se to brzo ispuni. U planu je gradnja nove dvorane koja će imati kapacitet 8100 gledatelja. Dvorana bi se trebala napraviti za potrebe Europskog prvenstva 2020. godine – istaknuo je Blažević.

Svaki klub ima pet stranaca

Mađarski klupski rukomet napreduje, za razliku od reprezentativnog...

– Da, mađarska lutrija nagradila je svaki klub prilično velikim iznosima. Tako svaki klub ima najmanje po pet stranaca. Liga je dobra, ali reprezentacija je razočarala ispadanjem u prvom krugu na EP-u u Hrvatskoj. A imali su sve, laganu skupinu i veliku podršku navijača u Varaždinu– rekao je Blažević, dodavši: Ne mičem se iz Szegeda, tu mi je lijepo, tu ću vjerojatno završiti igračku karijeru, a i rodne Našice su mi blizu, zaključio je Alen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije