Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATE 'BILJARISTA'

Ahmetovu sam donio satove za 300.000 eura

'unutrasnja...zagreb..15.06.2005.  mirogoj - sprovod dine pokrovca/mate loncar snimio:marko lukunic'
'marko lukunic'
11.12.2009.
u 10:23

- Šahtarov predsjednik iskazao mi je veliku čast, u Švicarskoj sam kupio 38 satova s grbom kluba. Proizvedeno ih je samo 50 - priča najpoznatiji hrvatski putnik Mate Lončar.

Jednu od svojih brojnih zanimljivih zgoda prepričao nam je najpoznatiji hrvatski putnik, legendarni Mate Lončar.

– U Donjeck sam iz Züricha prije nekoliko dana odnio 38 satova namijenjenih pobjedniku Kupa Uefe. Na svim je satovima Šahtarov grb, s posvetom osvajačima Kupa Uefe. To je inače običaj svih klubova koji osvoje Ligu prvaka ili Kup Uefe, a Šahtar je izabrao marku Hublot – kaže Lončar o teretu vrijednom oko 300 tisuća eura što ga je nosio iz Švicarske u Ukrajinu.

Naravno, poveznica našeg Mate i Šahtara je kapetan ukrajinskog kluba Darijo Srna.

– Predstavio me kao čovjeka za specijalne zadatke i potom mi je povjerena ta odgovorna dužnost. Predsjednik Ahmetov iskazao mi je veliku čast. Jedno je kad vas cijene u vašoj zemlji, ali kad dobijete takvu čast u inozemstvu, onda je to zaista nešto – govori Lončar.

Inače, proizvedeno je pedeset satova sa Šahtarovim grbom, neće ih biti u slobodnoj prodaji, a Lončar je elegantno obavio zadatak.

– Papirologija je na izlasku iz Švicarske brzo obavljena, a najteži dio mi je bio kada sam se morao odvojiti od satova koji su otišli u utrobu zrakoplova. Pošiljka je imala poseban tretman, za to je bilo plaćeno dvije tisuće eura, ali nije mi bilo svejedno, jer satove nisam imao na oku. Tek kad me u zračnoj luci u Donjecku dočekalo posebno vozilo s natpisom "Mate Lončar" bio sam miran – prepričava nam Lončar.

U Istanbulu, kada je Srna podignuo pehar, Lončar je bio u prvom redu lože.

– Odmah nakon igrača i predsjednika, uzeo sam pehar u ruke. Zar ste sumnjali da je moglo biti drugačije – smijući se rekao je Lončar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije