Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darijo Srna, gospodar Donjecka

Ahmetov kaže da ja odlučujem o odlasku. A meni je sjajno!

\'                               \'
Foto: Ozren Maršić
1/4
12.11.2010.
u 20:30

Eduarda nisam gurao, samo sam rekao istinu o njemu: da je psihički jak i da je vrhunski igrač

U senzacionalnom muzeju na predivnoj Donbass areni na pari koja izlazi iz zida vrtjele su se slike Šahtarove povijesti. Pogoci i trofeji kroz godine. I osvajanje Kupa Uefe. Tipu do nas, uočili smo u mraku, suze su došle na oči. Takav je čovjek Darijo Srna. Kapetan hrvatske reprezentacije, kapetan Šahtara jednostavno je gospodar Donjecka. Obožavan! Gospođa koja je došla u muzej gledati Šahtarove uspjehe kada ga je vidjela samo je izgovorila "Srna" i ukipila se. Druga slika njegove popularnosti bila je još dramatičnija. Stali smo na semaforu i kada su navijači vidjeli da automobil vozi Srna počeli su mahati, glave su prislonili uz vjetrobransko staklo i fotografirali se. A on svima uzvraća osmijehom. Srna ima lijepu riječ za konobara, vozača, prodavača...

O Duduu sam rekao istinu

Ugodni su dani u Donjecku, Šahtar je pred pragom drugog kruga Lige prvaka.

– Čekamo to otkako postoji Šahtar. Osvajanjem Kupa Uefe postavili smo neke limite, idemo dalje. Realan je naš prolaz, a onda uz malo sreće u ždrijebu možemo svima parirati. Samo da izbjegnemo Barcelonu, Real i Chelsea – kaže Srna dok se vozimo prema njihovu kampu.

A taj kamp? Nitko ne bi mogao povjerovati da takvo što postoji u Ukrajini. Tek kada čovjek dođe u Donjeck shvati da je Šahtar veliki klub. Srna zna tajnu.

– Među deset klubova u Europi smo, to pokazuje rejting. Kad imate bogatog i ambicioznog predsjednika kakav je Ahmetov koji ulaže i voli nogomet i kad imate takvog trenera kakav je Lucescu, onda je tajna uspjeha jednostavna – kaže Srna.

Dva puta u Ligi prvaka bio je izabran u momčad kola.

– Ova mi je polusezona jedna od boljih u karijeri. Uđe li Šahtar u drugi krug Lige prvaka, ostane li uvjerljivo prvi ispred kijevskog Dinama i bude li reprezentacija prva u skupini, bit će mi to sezona iz snova – govori Srna.

Hrvatska kolonija u Donjecku, u kojoj je uz njega i fizioterapeut Igor Gršković, ojačana je Eduardom.

– Razgovarao sam s predsjednikom i trenerom, rekao im da su sve Eduardove traume iza njega, da je psihički jak i da je vrhunski igrač. Pokazalo se da nam je veliko pojačanje, da ništa nije izgubio – kaže Srna.

Praktički je stao iza njega.

– Nisam stao iza njega, nego sam samo govorio istinu – iskreno će Srna.

Svaki prijelazni rok Srnu nekamo sele. Bayern, Real, Barcelona, Chelsea... Sto puta kazao je da je Šahtar njegova Europa.

– Zadovoljan sam i sretan, čitao sam puno gluposti o mojim odlascima. O mojoj budućnosti izričito odlučuje predsjednik, a predsjednik kaže da ja odlučujem. A meni je odlično – kaže Srna.

Sa Šahtarom mu sve ide po planu, očekuje da će tako biti i s Hrvatskom nakon utakmice s Maltom. Igrači imaju puno povjerenje u Bilića.

– Obožavamo Slavena. Ima odnos s nama kakav nisam vidio ni kod jednog trenera. On je dokaz da može postojati drugačiji pristup i to mu vraćamo. Skupa smo, a kritike nas samo jačaju – kazao je Srna.

Poseban odnos sa Šticom

Komentirao je i bitku za predsjednika HNS-a između Vlatka Markovića i Igora Štimca.

– Nemam pravo miješati se u to, moj odnos sa Štimcem je poseban. Kapetan sam reprezentacije, ne želim da me se krivo shvati. Najvažniji mi je interes hrvatskog nogometa – kaže Srna.

Nekako je sazrio. Jedan drugi Darijo Srna. Oženjen čovjek, otac, supruga Mirela i četveromjesečna Kasja prave su sretnice.

– To je čudo, nešto posebno. Ništa se s obitelji ne može mjeriti, uživam u svakom trenutku očinstva. Vezan sam uz obitelj, svaki dan se sa svojima čujem nekoliko puta – zaključio je Srna.

Komentara 8

AN
Andreeejjj
13:15 10.06.2011.

DARIO SRNA je čovijek, ljudina, dobrotvor i vrhunski nogometaš! Samo da te zdravlje i dalje služi KRALJU...sve najjjjjjjjjjjjjjj.....najjjjjjjjjjjjjjjjjj care....

VI
vidimškoj
21:25 12.11.2010.

jedan je Srna...........

KO
kolovoz
20:53 30.05.2011.

bog-pa nije mi jasno kako se to mora omalovazavati boga-srna je vrhunski nogometas to stoji ali bog ipak ne traje samo par nogometnih sezona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije