Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSI-RIJ 1:2 Ahmad Sharbini donio prvu pobjedu Riječanima u Gradskom vrtu nakon duge tri godine

Ahmad Sharbini ubojit i kad nema brata Anasa

17.05.2009.
u 19:18

Robert Rubčić mora se duboko nakloniti Ahmadu Sharbiniju koji je dvaput iskoristio konfuziju u domaćoj obrani i donio Rijeci pobjedu na Gradskom vrtu (2:1), prvu nakon duge tri godine. Unatoč porazu, u Wilsonovoj se poslije dugo vremena konačno pljeskalo izvedbi, pa ipak domaćine ni ovaj put sreća nije poljubila, a zbog čijeg su izostanka po tko zna koji put ove sezone ostali kratkih rukava.

S obzirom da je i jednima i drugima utakmica rezultatski donosila koliko i lanjski snijeg - jer Rijeka je odavno potvrdila Kup Uefe, a Osijek se zahvaljujući velikim oscilacijama ponovno utopio u sigurnosti zlatne sredine - malo tko je mogao očekivati da će se u Gradskom vrtu gledati odlična utakmica.

Otvorena, zanimljiva, iznadprosječna za standarde HNL-a.

Šok za domaće
Riječju, šampionska u odnosu na neke prethodne ovoga proljeća u kojima su bijelo-plavi znali izgledati kao da im je netko prethodno morao zavrnuti ruku da istrče na teren.

Ovaj put su domaćini i te kako grizli i sve do tridesete minute držali se kao gazde. Napokon probuđeni Knežević podsjetio je na svoje sjajne partije od jesenas, držao sve konce igre u svojim nogama, Miličević se pak kao na promenadi šetao lijevim bokom gostiju, Primorac u napadu tražio loptu, a Vida gospodario posljednjim redom.

No kad se činilo kako je samo pitanje minute kad će Mance ponovno morati po loptu u svoju mrežu, uslijedio je šok, Ahmadov pogodak, koji je presjekao domaćina, kojemu je trebalo dosta dugo da se vrati. Sve do posljednjih dvadesetak minuta kad je lopta uglavnom boravila na polovici gostiju, koji su opasno visjeli, ali je Mance u nekoliko puta sjajno skidao pokušaje Primorca, koji je u razmaku od samo pet minuta prvo pokušao glavom, pa petom svladati gostujućeg vratara, a potom i Kneževićevu bombu poslije slobodnjaka s dvadesetak metara.

Pogreška Vide

Bijelo-plavi doveli djecu iz Jelisavca


Osječani nastavljaju širiti svoju navijačku bazu po Slavoniji, iz koje uostalom godinama i crpe svoj igrački kadar. Prema već dobro okušanom receptu s osječkim osnovnim školama, klub iz Wilsonove ovaj je put po nove navijače potegnuo gotovo do Našica. Većina od pedesetak djece iz nogometne škole županijskog prvoligaša Vihora iz Jelisavca, koja je osnovana prije godinu dana, u pratnji svoga trenera Stjepana Topolovca prvi put je pratila utakmicu 1. HNL.
Usred napada domaćina navijačima Osijeka ponovno je pao mrak na oči. Vida je upropastio sve dobro što je prethodne 82 minute napravio, bez ikakvog se razloga poigrao s loptom i darovao je najboljem Rijekinu strijelcu koji takve poklone rijetko kada propušta.

Gosti su igrali koliko im je domaćin dopuštao, a izostanak Anasa Sharbinija nije se previše niti osjetio. Ulogu fantazista u Rijeci preuzeo je Argentinac Fernandez, koji je bio inspirator svih gostujućih akcija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije