Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNI NOGOMET

Afrika i Amerika imaju talente i pozornost svijeta

Egipat Saudijska Arabija
Foto: Reuters/Pixsell
23.06.2019.
u 16:31

Sadio Mane igra u Senegalu, Liverpoolov Naby Keita u Gvineji, dok Alžir ima Riyada Mahreza iz Manchester Cityja. Treba vidjeti što će napraviti i Hakim Ziyech koji igra u Maroku...

Nogometne sezone u većini zemalja odavno su gotove, ali to ne znači da nogometa nema. Reprezentativne smotre igraju se diljem svijeta.

Mnogima nije ni bitno hoće li u njima pobijediti ili ne, ali bitno im je kako će se pokazati. Gold Cup, Copa America, afrički kup nacija... sve su to natjecanja na čijim tribinama sjedi nekolicina skauta koji sve pomno gledaju, pišu u svoje bilježnice i na kraju dovode one najbolje u najveće klubove svijeta.

Honduras ispao iz Gold Cupa

U Gold Cupu Honduras je završio svoj nastup nakon što ga je iznenađujuće s 1:0 pobijedila momčad s malog otoka u Nizozemskim Antilima –Curacao za koju je ovo tek drugo pojavljivanje na tom natjecanju.

Ostvario je Curacao tako povijesni pothvat upisavši prvu pobjedu i prvi gol na ovom turniru. Strijelac je bio Leonardo Bacuna u 40. minuti.

Ovo je prvi put od 1998. godine da je Honduras, kojeg se smatra jednom od jačih reprezentacija CONCACAF-a, izgubio prve dvije utakmice na ovom natjecanju. U prvoj utakmici s 2:1 su bolji bili Jamajčani.

U drugoj utakmici dana, Jamajka je odigrala neriješeno (0:0) sa Salvadorom.

Afrika puna talenata

Previše uzbuđenja nije bilo na otvaranju afričkog kupa nacija. Egipat je pobijedio Zimbabve sa skromnih 1:0. Strijelac je bio Mahmoud Hassan u 41. minuti.

Znaju svi kako je afrički nogomet leglo talenata, brzih i snažnih mladih igrača nakoje treba obratiti pozornost. No, pored njih svi ipak čekaju neko bolje izdanje Mohameda Salaha, ali i nastupe ostalih nogometnih zvijezda.

Sadio Mane igra u Senegalu, Liverpoolov Naby Keita u Gvineji, dok Alžir ima Riyada Mahreza iz Manchester Cityja. Treba vidjeti što će napraviti i Hakim Ziyech koji igra u Maroku...

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije