Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klasik oživljen novim dizajnom

adidas predstavio Telstar 18 službenu loptu FIFA 2018 Svjetskog nogometnog prvenstva

adidas predstavio Telstar 18 službenu loptu FIFA 2018 Svjetskog nogometnog prvenstva
Foto: Promo
1/4
10.11.2017.
u 09:22

Telstar 18 kreirana je po uzoru na prvu adidas Telstar loptu koja je korištena 1970. godine na Svjetskom prvenstvu u Meksiku.

Najbolji nogometaši današnjice borit će se za najveću nagradu u svijetu nogometa 2018. na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji pri čemu će zvijezda terena biti nova adidas Telstar 18 nogometna lopta.

Telstar 18 kreirana je po uzoru na prvu adidas Telstar loptu koja je korištena 1970. godine na Svjetskom prvenstvu u Meksiku. Ime originalne lopte Telstar nastalo je kao skraćenica od “star of television” s obzirom na to da je Svjetsko prvenstvo u Meksiku bilo prvo koje se širom svijeta prikazivalo na televiziji. Danas ikona, Telstar 1970 bila je napravljena s dodatnim crnim panelima kako bi se lopta bolje istaknula na crno-bijelim televizijskim prijenosnicima čime je zauvijek promijenjen dizajn nogometnih lopti.

Klasik je oživljen novim dizajnom panela s metalik printom i efektom grafičke teksture uz najmoderniju tehnologiju u proizvodnji lopte. Telstar 18 sjedinjuje najbolje od Brazuke, koja je bila službena lopta prvenstva 2014. godine, s najnovijom tehnologijom današnjice. Napravljena je kako bi osigurala učinkovitost na terenu stadiona, ali i na ulici, čime se Telstar 18 razlikuje od prijašnjih službenih lopti.

Foto: Promo

Po prvi puta u povijesti u službenu nogometnu loptu Svjetskog prvenstva ugrađena je tehnologija NFC čipa čime Telstar 18 postaje najinovativnija lopta ikada. Čip omogućava interakciju s loptom pomoću pametnog telefona pri čemu korisnik dobiva pristup ekskluzivnom sadržaju i personaliziranim informacijama. Pomoću location-aware iskustva korisniku se omogućava uvid u specifične detalje o svakoj lopti uz posebne izazove kojima korisnici imaju pristup tijekom Svjetskog prvenstva.

Vodeći nacionalni nogometni timovi i klubovi poput Argentine, Kolumbije, Meksika, Manchester Uniteda, Juventusa, Real Madrida i Ajaxa sudjelovali su u procesu testiranja kako bi se osiguralo da lopta zadovoljava sve potrebe najboljih igrača na svijetu.

http://news.adidas.com/GLOBAL/PERFORMANCE/FOOTBALL

www.instagram.com/adidashrvatska

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije