Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE

Adebayor proglašen afričkim nogometašem godine

11.02.2009.
u 12:01

Afrička nogometna federacija (CAF) proglasila je Arsenalovog napadača Emmanuela Adebayora najboljim afričkim nogometašem godine na svečanosti u Lagosu.

Reprezentativac Toga prošle je sezone zabio 24 pogotka u Premiershipu za Arsenal te četiri pogotka u tri odigrane utakmice za svoju reprezentaciju. Po prvi put CAF ga je proglasio igračem godine u glasovanju u kojem su sudjelovala 53 izbornika afričkih nacionalnih momčadi.

Adebayor je trijumfirao ispred Michaela Essiena iz Gane i Egipćanina Mohameda Aboutrike. Na tronu je naslijedio Sevillina napadača Frederica Kanoutea iz Malija, koji je bio izabrana za najboljeg Afrikanca godinu ranije.

- Zaista sam sretan zbog ove nagrade, ovo je za mene posebna večer. Posvećujem ovu nagradu svojoj mami, bez nje bih bio nitko i ništa - rekao je Adebayor, koji je na svečanosti bio baš u društvu svoje majke. Primio je kristalni pokal i novčanu nagradu od 20.000 dolara.

Chelseajev 21-godišnji napadač iz Obale Bjelokosti Salomon Kalou primio je nagradu za najboljega mladog afričkog nogometaša godine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije