Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrankoviću nisu svi skloni

Aco: To je farsa, Radić se nije trebao skrivati

Joke Vranković
Marko Lukunić/Pixsell
26.11.2009.
u 19:00

- Šokiran sam. Za rezultat na Europskom prvenstvu 2011. mora odgovarati Radić, a ne Vranković - tvrdi Novosel.

Novi izbornik Josip Vranković morat će u prvo vrijeme trpjeti kritike opozicije. Doduše, rijetko tko spori da je nadaren trener, no zato dovode u pitanje njegovo iskustvo i način na koji je izabran. Neki se pitaju odakle tako neiskusnom treneru bezrezervna potpora predsjednika HKS-a Danka Radića, čija je riječ u savezu prva i posljednja.

I kada je bio trener u Ciboni, Vrankoviću Mirko Novosel nije bio sklon:

– Šokiran sam. Izabrati za izbornika trenera bez referenci u najmanju je ruku riskantno. Tko ga je izabrao, taj na kraju na EP-u u Litvi 2011. treba i odgovarati.

Jedino Novosel nije rizik

Tu tezu podržava još jedan bivši izbornik – Aleksandar Petrović.

– Nemam ništa protiv Vrankovića, cijenim ga kao karakternog čovjeka, a kakav je trener to ćemo tek vidjeti. No, ako su on i Anzulović bili kandidati o kojima se raspravlja, onda je Zula nepravedno zaobiđen. Ne treba se Radić skrivati iza izlobiranog Stručnog savjeta koji očito treba raspustiti i prepustiti sve Upravnom odboru. Moglo je sve proći bez farse. Predsjednik ima legitimno pravo birati izbornika, kao što to čini Meneghin u Italiji, koji će za sve i odgovarati. Premda je izbor Vrankovića njegov najhrabriji potez, naš predsjednik skriva se iza tijela Saveza jer tako ništa ne riskira – kaže Petrović.

Na sve to Radić se ne osvrće. Na pitanje o riziku koji je preuzeo postavljanjem neiskusnog trenera kaže:

– Po tome jedino imenovanje Novosela ne bi bilo rizik. Mi ne znamo što će Joke napraviti, no siguran sam za sve njegove protukandidate da ne bi napravili ono što priželjkujemo.

Kako nametnuti autoritet

Hrabri Vranković morat će se boriti i s hrvatskim jalom i s mišljenjem (već smo ga čuli) da je izbornikom time zapravo postao Danko Radić. Uza sve to, mora pronaći način kako igračima nametnuti autoritet i biti svjestan da mu mogući krah može uništiti karijeru.

Spahijino priopćenje

Dojma smo da se netko zaletio s imenovanjem mentora novom izborniku, a da sve to s Nevenom Spahijom nije precizirao. Nakon što je jučer najavio da mora razgovarati s izbornikom i Stručnim savjetom, bivši se izbornik sinoć obratio priopćenjem:

- Izbornik Vranković u svakom trenutku može računati na moju pomoć kao kolege trenera, a ne kao mentora ili savjetnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije