Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimizam vukova

Aco Petrović: Ponovno ćete gledati jaku, moćnu Cibonu

09.06.2015., Dom sportova, Zagreb - Treca utakmica zavrsnice doigravanja Prvenstva Hrvatske, KK Cedevita - KK Cibona. Marko Jagodic Kuridza. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
29.09.2015.
u 10:25

Sedam tvrtki klubu će godišnje osigurati 7,5 milijuna kuna, a iz gradskog proračuna dobit će 3,7 milijuna.

Tri dana prije početka službenog dijela sezone Aleksandar Petrović, izvršni dopredsjednik Cibone, izašao je pred novinare. Trebao se medijima obratiti i Ivo Markotić, novi predsjednik kluba, ali je bio spriječen.

– Proteklu sezonu, u iznimno teškim uvjetima, mislim da smo odradili solidno kad je riječ o sportskim rezultatima. Uspjeli smo dovesti predstečajnu nagodbu do samog kraja, a završetak čekamo na zadnjoj sjednici Trgovačkog suda – rekao je Petrović.

Nekadašnji dvostruki europski prvak za tri godine vratit će svih 15,5 milijuna kuna.

– Od ovog trenutka počinje stvaranje moćne Cibone kakvu navijači žele vidjeti. Morao sam donijeti odluku po završetku sezone kojim će putem klub ići. Imao sam ponudu stranog kapitala. Ta je ponuda podrazumijevala da sljedeće dvije ili tri godine strani kapital bude na dispoziciji i pokriva u kvalitetnom iznosu ono što bi Cibona trebala da bi bila zatvorena financijski. Podrazumijevalo se ulaganje sve dok klub ne bi osiguravao proces privatizacije, dok taj kapital ne bi postao većinski vlasnik kluba. Odlučio sam ne prihvatiti tu ponudu – rekao je u uvodu Aleksandar Petrović.

Klub se odlučio vezati uz hrvatske tvrtke. Od 1976. godine traje suradnja s Franckom, a iz tog vremena obnovljena je suradnja sa Badelom i Krašem.

– Imamo dogovorene stvari s četiri privredna subjekta, radi se o hrvatskoj novčarskoj instituciji, osiguravajućem društvu i dvije hrvatske tvrtke koje su pronašle svoj interes vezati se uz Cibonu. Kad ti potpisi budu vezani, tada i po njihovim željama je ideja da onaj tko donosi financije u klub o tim financijama mora odlučivati. Te tvrtke će popunjavati Upravni odbor i najviši organ kluba, a od 1. siječnja 2016. ulazit će se u klub. Tih sedam privrednih subjekata osigurat će oko 7,5 milijuna kuna godišnje, što je platforma da Cibona ima miran budžet – naglasio je Petrović dodavši za kraj:

– Cibona je jedan od pet brendova Grada Zagreba te će ove tvrtke biti temelj. Klub smo doveli do granica da izgleda kao jedan klub kakav želimo da bude.

Cibona bi na godišnjoj razini iz gradskog proračuna trebala dobiti 3,7 milijuna kuna od Sportskog saveza Grada Zagreba te još 450.000 kuna od Turističke zajednice.

– To je za tri milijuna kuna manje sredstava od Grada u odnosu na prošlogodišnji iznos – rekao je Domagoj Čavlović, direktor kluba.

Cibona prvu utakmicu u ABA ligi igra u četvrtak kod Zadra, a u nedjelju su domaćini slovenskom Tajfunu. Zbog ozljeda u Zadru neće igrati Zubac, Slavica i Žižić.

>>U misiju spašavanja ulaze Badel, Franck...: Aco prepustio predsjedničku fotelju

Komentara 3

Avatar links
links
23:34 30.09.2015.

nisu u stanju skupiti solidan budžet ali pokušavaju prevariti dužnike predstečajnom nagodbom i to bi kao trebao biti uspjeh, sramota

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
14:05 29.09.2015.

Aco Petrović: Ponovno ćete gledati jaku, moćnu Cibonu u kojoj če uglavnom igrati Amerikanci, Srbijanci i Bosanci.

FC
fajter.coric
09:49 06.10.2015.

Hoćemo,hoćemo Bandić je na slobodi a grad još ima novaca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije