Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZ CEDEVITE

Acin šou: Klečao je pred sucem, vitlao sako, vikao na kontrolora...

Cedevita
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
15.01.2014.
u 21:52

Smith (16 koševa) bio je tragičar susreta i zbog sedam izgubljenih lopti (tri na centru). Najbolji cedevitaš bio je Bilan (19 koševa), Zubčić je zabio 11 (tri trice), Nurkić 9, a Baždarić 8. Kod gostiju je najprecizniji bio Gecevičius (16, četiri trice).

S nizom nepromišljenosti cedevitaši su propustili lijepu priliku da pred 2437 gledatelja učine i drugi veliki korak ka osmini finala Eurokupa. Ovako su se pak, izgubivši od Lietuvos Rytasa (83:84), vratili korak unazad i poništili pobjedu u Zaragozi (1-1).

S Aco Petrovićem u Zagreb se vratio trenerski "showtime". Kada je njegov igrač (Cook) dobio tehničku, Aco je preklinjao suca klečeći, a potom je zavitlao sako. U međuvremenu se vrlo sočno obraćao kontroloru suđenja Alešu Kamnikaru, a njemu je očito adresirana bila i završna pobjednička gesta. Zbog svega toga Aco je ispraćen blagim zvižducima, iako je na početku susreta dočekan pljeskom i poklonom (knjigom) od bivšeg mu poslodavca.

- Cedevita je u dva navrata propustila "ubiti" utakmicu, na "plus 14" su pomislili da je Rytas gotov pa su opalili pet nerezonskih trica. Raduje što smo utakmicu dobili promjenom obrane na centrima Bilanu i Nurkiću čime smo Cedevitu izludili. Slavili smo u teškom ambijentu, pod teškim okolnostima, uvijek isti kontrolori pa je suđenje "besprijekorno". Sretan sam što je moja momčad dobila, a ne što je o obračunu između mene i Repeše dobio Petrović - kazao je Aco koji je ipak dometnuo da je sada između njega i Repeše sada omjer 8:2 u njegovu korist.

Posljednji koš za goste postigao je Songaila (18 koševa), igrač koji za sobom ima 495 NBA utakmica.

- To je bila moja defenzivna pogreška - priznao je Suton (11 koševa).

Upravo je on bio akter jedne od dviju nesportskih pogrešaka, od kojih je bolnija bila ona Nurkićeva kada su gosti iz jednog napada zabili sedam koševa. Za povratak u ravnotežu. Na koncu je Cedevita imala napad za pobjedu, no Smith je u šutu ostao kratak.

- S obzirom da je imao 15 sekundi do kraja trebao je u realizaciju krenuti puno ranije jer smo imali pravo na još jedan prekršaj. Trebao je imati glavu gore, uočiti s koje strane dolazi pomoć da vidi linije dodavanja jer su preostala četvorica mogli pogoditi vanjski šut - komentirao je Repeša.

Smith (16 koševa) bio je tragičar susreta i zbog sedam izgubljenih lopti (tri na centru). Najbolji cedevitaš bio je Bilan (19 koševa), Zubčić je zabio 11 (tri trice), Nurkić 9, a Baždarić 8. Kod gostiju je najprecizniji bio Gecevičius (16, četiri trice).

U Istanbulu je Bešiktaš (Ružić 16) dobio Zaragozu (Rudež 14) sa 70:63.

>> Aco kod prijatelja iz Cedevite: Stižem u Zagreb, a ne smijem kući

Komentara 2

PE
pelinkovac
22:53 15.01.2014.

Ma tesko nadmudriti ovog hvalisavca Repesu,covjek samo zna lijepo pricat i nista drugo,a Cibona je samo jedan klub u Zagrebu koji je brend i ponos grada!!

DU
Deleted user
11:25 16.01.2014.

Ovi Cedeviti navijači kao da gledaju Lino višebojac ! To je tako kada ti u opisu radnog mijesta stoji da moraš biti nacijač Cedevite ! I slažem se sa prijateljem po flaši ! Samo Cibona !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije