Naslovnica Sport Košarka

Aco izbornik Bosne i Hercegovine

Acu u kolovozu čekaju kvalifikacije za Eurobasket u Sloveniji 2013., gdje bi mu suparnik mogao biti Repeša
01. veljače 2012. u 18:17 2 komentara 1 prikaza
'Za Dalmaciju 260308 Zadar -FMP, Zadovoljni Aco Petrovic nakon pobjede snimio Dino STANIN'
Foto: 'Dino STANIN'

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je u Cazinu birao novog izbornika. Svi izvori, a tako pišu i BiH mediji, i ranije su govorili da će novi šef reprezentacije naših susjeda biti Aleksandar Petrović, posljednji trener koji je hrvatskoj košarci donio medalju s velikog natjecanja.

No, BiH je specifična zemlja. Da bi se bilo koga izabralo, morao se postići konsenzus svih triju strana. U ovoj priči ključni su bili predsjednik Zoran Tegeltija i dopredsjednici Nihad Imamović i Miro Gugić.

Srbi su forsirali Džikića, među Bošnjacima je jedna struja za, druga protiv, a Hrvati su se nećkali (spominjao se i Repeša), ali su ipak rekli svoje definitivno da. Pomoglo je i to što Aco nije postavljao nikakve financijske uvjete.

Reprezentacija BiH dosad je samo jednom prošla u drugi krug Eurobasketa, i to u svom prvom pokušaju (1993.) kada je pod vodstvom pokojnog Mirze Delibašića bila osma.

Acu u kolovozu čekaju kvalifikacije za Euro 2013. u Sloveniji.

Elipso

  • zaja1:

    aco, poštivao sam te kao trenera, mislim čak da si jedan od rijetkih koji mogu izvući maksimum iz ekipe koju vode, i koji odlično čita igru, rotira igrače, ali sad si me totalno razočarao.

  • Dorian Diggler:

    Nije valjda došlo dotle da Aco ne postavlja financijske zahtjeve :-( . Još treba zadovoljiti Srbe, Bošnjake i Hrvate. LUDA KUĆA! Ta BiH je stvarno Zemlja čudesa. Možda bi za izbornika BiH trebalo staviti Angelinu Jolie ili Gibbonija ili nekog ... prikaži još!g drugog UNICEF-ovog ambasadora dobre volje!!!