Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKA

Aco izbornik Bosne i Hercegovine

'Za Dalmaciju 260308 Zadar -FMP, Zadovoljni Aco Petrovic nakon pobjede snimio Dino STANIN'
'Dino STANIN'
01.02.2012.
u 18:17

Acu u kolovozu čekaju kvalifikacije za Eurobasket u Sloveniji 2013., gdje bi mu suparnik mogao biti Repeša

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine danas je u Cazinu birao novog izbornika. Svi izvori, a tako pišu i BiH mediji, i ranije su govorili da će novi šef reprezentacije naših susjeda biti Aleksandar Petrović, posljednji trener koji je hrvatskoj košarci donio medalju s velikog natjecanja.

No, BiH je specifična zemlja. Da bi se bilo koga izabralo, morao se postići konsenzus svih triju strana. U ovoj priči ključni su bili predsjednik Zoran Tegeltija i dopredsjednici Nihad Imamović i Miro Gugić.

Srbi su forsirali Džikića, među Bošnjacima je jedna struja za, druga protiv, a Hrvati su se nećkali (spominjao se i Repeša), ali su ipak rekli svoje definitivno da. Pomoglo je i to što Aco nije postavljao nikakve financijske uvjete.

Reprezentacija BiH dosad je samo jednom prošla u drugi krug Eurobasketa, i to u svom prvom pokušaju (1993.) kada je pod vodstvom pokojnog Mirze Delibašića bila osma.

Acu u kolovozu čekaju kvalifikacije za Euro 2013. u Sloveniji.

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zaja1
23:11 01.02.2012.

aco, poštivao sam te kao trenera, mislim čak da si jedan od rijetkih koji mogu izvući maksimum iz ekipe koju vode, i koji odlično čita igru, rotira igrače, ali sad si me totalno razočarao.

DD
Dorian Diggler
15:48 02.02.2012.

Nije valjda došlo dotle da Aco ne postavlja financijske zahtjeve :-( . Još treba zadovoljiti Srbe, Bošnjake i Hrvate. LUDA KUĆA! Ta BiH je stvarno Zemlja čudesa. Možda bi za izbornika BiH trebalo staviti Angelinu Jolie ili Gibbonija ili nekogg drugog UNICEF-ovog ambasadora dobre volje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije