Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji trener Eurokupa bira posljednji

Aco dao prednost Žoriću: On mi je odnio naslov!

'14.04.2011., Zagreb - Konferencija i trening KK Cedevite uoci odlaska na Final four u Treviso. Aco Petrovic. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
19.01.2012.
u 10:12

U Sarajevu ću predavati o velikoj Ciboni iz 80-ih.

Aleksandar Petrović ovaj će vikend boraviti u Sarajevu, ali ne da bi, kao što se priča, preuzeo reprezentaciju BiH. Aco će biti gost Sarajlija nevezano uz izbornički posao koji mu se, navodno, smiješi.

– Na trenerskom seminaru, na kojem će sudjelovati trofejni treneri iz Hrvatske, BiH i susjednih zemalja, poput Novosela, Vujoševića i Osima, govorit ću o najvećim Ciboninim danima i trofejima.

Bivši izbornik i trostruki Cibonin trener prošlu je sezonu završio kao Cedevitin strateg. Na njezinu kormilu zaradio je naslov najboljeg trenera Eurokupa, no kako nije osvojio naslov prvaka Hrvatske, u Cedeviti su se okrenuli Anzuloviću. Aco se, pak, u svom izboru za košarkaša godine okrenuo prema najzaslužnijem za to što Cedevita nije postala prvak Hrvatske.

– Žorić je bio ključni čovjek u igri protiv nas jer je, premda centar, mogao preuzimati Drapera, što zbog nedostatka ozlijeđenog Wrighta nismo mogli riješiti.

Petrović je i drugoplasiranog Popovića osjetio na svojim leđima. Naime, Popović je predvodio Unics koji je u polufinalu Eurokupa pobijedio Cedevitu.

– Pop je u te dvije utakmice svojim partijama sezone uveo Unics u Euroligu.

Premda je njegovo otkriće i premda ga je igrač hvalio da se u njegovu sustavu igre najbolje osjećao, Draperu je dodijelio tek treće mjesto.

– Draperu je bilo dopušteno da već u prvim sekundama stvara prednost iz igre jedan na jednoga ili dvojica na dvojicu. Igrali smo otvorenije, brže, više napadački. Danas je Cedevita na dijametralno suprotnim osnovama.

Aco demantira da je bio popustljiv prema Draperu na treninzima.

– Igrali smo dvije utakmice tjedno, a on je igrao po 35 minuta pa ga nisam htio raubati i na treningu.

1. Luka Žorić (Zagreb, Unicaja) 10

2. Marko Popović (Unics, Žalgiris) 7

3. Dontaye Draper (Cedevita) 5

4. Kruno Simon (Zagreb) 3

5. Marko Banić (Bilbao) 1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije