Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aco Petrović:

Cedevita je odigrala prljavo, ovo je bilo strvinarenje nad Cibonom!

Aleksandar Petrović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
08.01.2016.
u 09:30

'Cedevita je odigrala prljavo, Zubčev menadžer odradio je svoje i ovo je bilo strvinarenje nad klubom koji se našao u objektivnim teškoćama.'

Nakon Lovre Mazalina (2013.), Marka Arapovića (2014.), iz Cibone je u Cedevitu prešao još jedan dragulj hrvatske košarke, dečko koji je možda i veći talent od spomenute dvojice. A da je 18-godišnji Ivica Zubac (212 cm) novi član hrvatskog prvaka prvi je javno objavio Zubčev srpski menadžer Miško Ražnatović koji se na twitteru voli pohvaliti kao prvi glasnik svojih transfera, a nerijetko to čini u šiframa kao što je bila ova:

- Marica je rešila da od danas pije Cedevitu.

Onaj tko ne prati najjačeg europskog košarkaškog menadžera, zacijelo bi se zapitao " o kakvoj on Marici tu govori", no tu je riječ o analogiji na Ivicu i Maricu, odnosno na Ciboninog Ivicu. Uostalom, vrlo brzo stigla je i potvrda iz Cedevite čiji je direktor Davor Užbinec izjavio:

- Izuzetno smo sretni što smo Zubca uspjeli dovesti u naš klub. Tako smo Musi, Arapoviću, Mazalinu, Žganecu, Baji i još nekolicini iznimnih klinaca dodali jednog od najtalentiranijih europskih centara. Na svima njima želimo graditi budućnost kluba.

Dakako, reagirali su i iz Cibone, ponajprije izvršni dopredsjednik Aleksandar Petrović, inače bivši trener Cedevite u dva mandata.

- Cedevita je odigrala prljavo, Zubčev menadžer odradio je svoje i ovo je bilo strvinarenje nad klubom koji se našao u objektivnim teškoćama. Uostalom, ja sam direktoru Užbincu obećao da će Cedevita ovo ljeto imati pravo prvenstva u pregovorima ako Cibona odluči prodati Zubca.

Iz Cedevite nas pak uvjeravaju da oni nisu "strvinari" već da su samo reagirali na situaciju Zubčeva nenadanog raskida ugovora na štetu dosadašnjeg kluba.

- Mi jesmo s Acom pričali o Zubcu i pravu prvokupa, no s obzirom na nenadanu situaciju, morali smo odmah reagirat. Mi nismo poticali Zubca da raskine ugovor, ali da nismo promptno reagirali, Ivica bi sigurno završio u nekom od jakih inozemnih klubova - kazao je Užbinec, a slično je govorio i sportski direktor Cedevite Matej Mamić:

- Kad se već dogodilo, zar da prepustimo takvog talenta nekom stranom klubu, a bilo je puno interesanata. Od Ostendea do Reala, tako se barem pričalo. Ovako smo pak još jednog hrvatskog talenta zadržali u Hrvatskoj.

Zubac je s Cedevitom potpisao na tri i pol sezone s mogućnošću da svako ljeto ima izlaz za NBA ligu o čemu je Mamić kazao:

- Detalje iznositi neću, no mi Ivici nećemo biti prepreka ako mu se pojavi NBA prilika, kao što to nismo bili niti Jusufu Nurkiću. Mi i očekujemo da on izravno iz Cedevite ode u NBA ligu, no isto tako smo objasnili Zubcu da je naša ideja da stvorimo jaku europsku Cedevitu u kojoj bi svi ti naši talenti mogli mogli igrati košarku najviše europske razine.

S obzirom da Zubac uopće neće moći igrati ABA ligu, a niti prvi dio Top 16, Aco Petrović drži da priča o nezadovoljstvu minutažom ne pije vodu:

- Cijela ta priča o minutaži je iluzorna jer Zubac odlazi u klub u kojem neće igrati tri i pol mjeseca, a novac nije bio problem jer to u našim mailovima s njegovim menadžerom imamo evidentirano.

Bilo kako bilo, ovaj će prijelaz zacijelo uskomešati odnose dvaju najjačih zagrebačkih klubova jer će Cibona tvrditi da je izigrana i pokradena, dok će se Cedevita istodobno morati braniti od novih optužbi da sama ne stvara talente nego ih sve intezivnije kupuje.

Najzadovoljnijim se u ovoj priči činio Cedevitin trener Veljko Mršić koji je u ruke dobio izuzetan materijal.

- Zubac je ogroman talent i on je još jedan dragulj u stvaranju momčadi koja bi za par godina mogla biti izuzetno jaka i u europskim okvirima, no ja vjerujem da će moći dati puno čim za nas zaigra.

>> Ivica Zubac prešao u Cedevitu odmah nakon odlaska iz Cibone!

Komentara 14

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:41 08.01.2016.

Naprijed Cibosi !!!!!

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:41 08.01.2016.

E moj Zubac sad si napravi jako udobno mjesto na klupi 😁

MA
majeltomoguce
09:49 08.01.2016.

A to što vi niste mogli mjesecima dečku isplatiti 2000€ je kao plemenito? Mislim kako možete jednom velikom talentu ostati dužni tako mali novac - to ne može ozbiljan klub?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije