Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE ORNIJI?

Accambray je atomska bomba u Onestinoj ruci

'France\'s players applaud their supporters after winning the match against Iceland\'s during the World Men\'s Handball Championship at Palau Sant Jordi arena in Barcelona January 20, 2013.     REUTER
'GUSTAU NACARINO'
22.01.2013.
u 20:03

Barachet jedini načet – Desni vanjski Francuza igra s ozlijeđenim lijevim ramenom i morat će na operaciju nakon SP-a, ali baš uoči utakmice s Hrvatskom izjavio je da mu je iznenada bolje

"Mi smo svoje učinili, dalje je sve u Božjim rukama", kažu obično liječnici pred smrt. I hrvatski rukometaši do četvrtfinala SP-a sve su odradili baš doktorski, kirurški precizno, i više nego što su trebali. U drugi krug nisu se prenosili bodovi, mogli su si priuštiti i koji poraz, kao što to Francuzi redovito čine, no oni su sve odradili maksimalno, ponovno zadivivši igrom i pristupom.

Bjelorusija nas spasila

I sad im je nagrada "najteža operacija", el clasico svjetskog rukometa s Francuzima u kojem je često na strani trikolora bila i svježina u završnici. U kakvom stanju veliki okršaj u Zaragozi dočekuju Golužine i Onestine trupe? Hrvatski izbornik nije mogao poželjeti ljepši razvoj utakmice osmine finala s Bjelorusima, već nakon 20 minuta mogao je posjesti na klupu prvu postavu. Da je morao igrati do kraja s najjačima, naša udarna vanjska linija imala bi puno veću minutažu od Karabatića i društva te bi u četvrtfinale ušla s puno manje goriva od Francuza. U tom slučaju šanse bi bile mizerne, pogotovo s obzirom na dan odmora više za suparnika koji se u prvom krugu zabavljao i još je svjež kao jutarnja rosica.

Onesta gotovo ravnopravno kombinira petoricu igrača u vanjskoj liniji, a najviše igra Nikola Karabatić, i to puno bolje nego prošle godine.

Kontre brže od islandskih

Po viđenom protiv Islanda najveća opasnost prijeti od lijevog vanjskog Williama Accambraya. Sa 105 kilograma mišića, gromovitim udarcem i hitrinom dječačića, lijevi vanjski Montpelliera atomska je bomba u Onestinim rukama, najjače oružje koje on, kao nekad Narcissea, obično aktivira od 20. minute.

– Accambray je, čini se, najspremniji francuski igrač – istaknuo je u svojoj analizi odličan poznavatelj Francuza Zlatan Saračević.

I zato je Golužina velika briga kako razbiti tu osovinu Karabatić – Accambray.

Francuski je problem desni vanjski Barachet koji igra s poderanim lijevim ramenom i morat će na operaciju nakon SP-a. K'o za vraga, uoči utakmice s Hrvatskom kaže da mu je naglo bolje! Fernandez, koji ga zamjenjuje, i Narcisse nisu siloviti kao nekad, ali igraju na silno iskustvo.

Koliko su Francuzi svježi, vidjelo se protiv Islanda i po vraćanju u obranu. Hitri Islanđani odigrali su dvaput manje kontri od francuskih "krila smrti" Honrubije i Guigoua. Eto, more je načina na koje se može izgubiti od Francuza, a starog krvnika Omeyera nismo ni spomenuli. Pobjeda bi bila podvig desetljeća.

Komentara 6

CA
callahan87
22:14 22.01.2013.

Sad ćemo mi to lijepo pobijedit i otić do kraja :)

JA
jazz66
22:43 22.01.2013.

Ne nadajte se ni pravdi ni poštenju. Ne budemo li uvjerljivo bolji od njih, izgubit ćemo. Uđemo li izjednačeni u zadnje 2-3 minute, suci će vjerojatno malo pomoći francuzima.

PR
propalismoFranjoskroz
20:14 22.01.2013.

nakon afere s namještanjem nadam se da će rukometna organizacija znat penalizirat prevarante.Bar je to u rukometu lako,dva momka s fućkaljkom će to odradit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije