Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA JEDAN CM

20-godišnjak oborio svjetski rekord u skoku s motkom

Armand Duplantis
Foto: /DPA/PIXSELL
09.02.2020.
u 11:17

"Ovo je nešto što sam želio napraviti otkako sam napunio tri godine. Preda mnom je velika godina, a ovo je odličan način za početak", rekao je Duplantis.

Mladi, 20-godišnji Šveđanin Armand Duplantis u subotu je na dvoranskom atletskom mitingu u poljskom Torunu postavio novi svjetski rekord u skoku s motkom preskočivši letvicu na visini od 6,17 metara.

Duplantis je tako za jedan centimetar popravio šest godina star rekord Francuza Renauda Lavilleniea.

Na mitingu u Poljskoj Duplantis je izveo samo šest skokova, a novi rekord preskočio je iz drugog pokušaja na toj visini.

"Ovo je nešto što sam želio napraviti otkako sam napunio tri godine. Preda mnom je velika godina, a ovo je odličan način za početak", rekao je Duplantis.

Duplantis je aktualni europski prvak na otvorenom iz Berlina 2018. te srebrni s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva također na otvorenom u Dohi.

Najbolji rezultat na otvorenom mu je 6,05m iz Berlina 2018.

Ključne riječi

Komentara 1

JU
Jugonostalgičar
18:48 09.02.2020.

Skok motkom, a ne skok s motkom. Instrumental sredstva, a ne društva. Ne skaču zajedno momak i motka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije