Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROŠTAJ ČILIĆA

Hrvatski trener: Čiliću naprosto nedostaje “kilerski instink”

Čilić
Foto: Reuters
1/5
17.11.2017.
u 07:44

Čilić je uoči Londona bio u prilici boriti se za treće mjesto na ATP listi, što bi bio fantastičan uspjeh, no sada će pasti za jedno mjesto (preteći će ga Thiem), a i to šesto mjesto nije mu sigurno jer mu još uvijek prijete Goffin i Sock.

Iako opet nije bio bez prilike (dobio je prvi set i u drugom imao 4:4 i 30:30), Marin Čilić poražen je i u trećem dvoboju u skupini na Mastersu osmorice najboljih tenisača u Londonu. Ovaj put bolji je bio drugi tenisač svijeta Roger Federer i to sa 6:7 (5), 6:4, 6:1, za nešto manje od dva sata igre.

Marin se tako oprašta od O2 Arene sa sva tri poraza u skupini (i zaradit će samo 191.000 USD, koliko se dobiva za nastup), a i ukupni učinak na londonskim mastersima prilično je frustrirajući za njega: 1-8, postigao je samo jednu pobjedu u devet mečeva (u skupinama). Jednako mu je poražavajući i učinak u međusobnim dvobojima s Federerom, također 1-8. Jedinu pobjedu Čilić je postigao u polufinalu US Opena 2014., u godini kada je Marin taj turnir i osvojio.

Čilić je uoči Londona bio u prilici boriti se za treće mjesto na ATP listi, što bi bio fantastičan uspjeh, no sada će pasti za jedno mjesto (preteći će ga Thiem), a i to šesto mjesto nije mu sigurno jer mu još uvijek prijete Goffin i Sock. No, ako ostane na šestom mjestu ponovit će uspjeh iz prošle godine kada je sezonu također završio na šestoj poziciji (2015. je završio na 13., a 2014. na devetom mjestu).

Dodig ‘ustupio’ mjesto Paviću

Ostaje žal što Marin bolje nije iskoristio priliku, što nije slavio u mečevima protiv Alexandera Zvereva i Jacka Socka koje je imao na pladnju. Jedan naš trener koji nije želio biti imenovan kaže da Čiliću naprosto nedostaje “kilerski instink” i da zbog toga gubi već dobivene mečeve, pa i s debitantima na Mastersu kao što su bili Zverev i Sock.

Čilić
1/12

Nije ove godine išlo niti našem drugom Međugorcu, onom iz konkurencije parova, Ivanu Dodigu. On i Španjolac Marcel Granollers doživjeli su dva poraza (najprije od Kubota i Mela a potom i od J. Murraya i Soaresa) da bi uoči trećeg dvoboja odustali od turnira i svoje mjesto prepustili prvim rezervama Mati Paviću i Austrijancu Oliveru Marachu. Tako će Hrvat i Austrijanac u petak od 13 sati u svom debiju na Mastersu igrati protiv legendarne američke braće Boba i Mikea Bryana.

No, aktiviran je i drugi rezervni par (Klaasen i Ram) jer su odustali i Francuzi Herbert i Mahut i to zbog Herbertove ozljede leđa.

- Već sam tri dana bolestan, a jučer nisam mogao niti trenirati. Da je samo to u pitanju izašao bih na teren, ali danas ujutro sam osjetio i bol u leđima i zato smo odlučili odustati - izjavio je Herbert.

Francuzi očekuju kako bi Herbert ipak mogao biti spreman za finale Davisova kupa protiv Belgije sljedeći vikend u Lilleu.

Osječani nas “kupili” ozračjem

Kad smo već kod Davisova kupa, iz dobro obaviještenih izvora doznali smo, iako još nije službeno potvrđeno, da ćemo Kanađane, u prvom kolu Svjetske skupine za 2018. godinu, dočekati u Osijeku. U konkurenciji za domaćina tog susreta koji se igra od 2. do 4. veljače bili su i Varaždin, Zadar i Zagreb, ali prevagnulo je izvrsno ozračje koje su stvorili Osječani i sjajna podrška našim tenisačima (iako nije bilo Čilića i Ćorića) za posljednjeg dvoboja u kojem smo bili domaćini, onom protiv Španjolske u veljači ove godine.

Prema nekim najavama samih igrača, Hrvatska bi na megdan s Kanadom trebala izaći u najboljem sastavu, dakle s Čilićem, Ćorićem i Dodigom.

Komentara 4

UV
Uvjekprotiv
11:32 17.11.2017.

Bosanac! Šta očekivati od Bosanca! Sve je dobro dok ga sluzi snaga udarca a kad treba ukljucit pamet e tu nastaje pro lem.NEMA JE ! Bukva obicna.

VI
vidum
11:45 17.11.2017.

"Kilerski intinkt"? Inače kao što svi znamo, kiler je rashladnikna automobilu, pa ne znam što je dotični htio reći? Zašto se neki srame našeg lijepog HRVATSKOG jezika za koji smo ginuli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije