Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedi

Tvrtke uvode kolektivne godišnje odmore

BiH navijači
Foto: Zvonimir Čorić/PIXSELL
12.06.2014.
u 16:31

Negativan utjecaj na potrošnju mogla bi imati samo činjenica da pred kraj lipnja počinje ramazan, kad muslimani ne piju alkohol

Unatoč kroničnoj ekonomskoj krizi, stravičnim posljedicama nedavnih poplava i nestabilnoj političkoj situaciji u zemlji, oko 5000 navijača iz Bosne i Hercegovine bodrit će svoju nacionalnu vrstu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Procjenjuje se da je polovina njih otputovala u osobnim ili agencijskim aranžmanima iz BiH, dok su ostali navijači BiH građani koji žive u SAD-u i Kanadi. Tom broju treba dodati i još nekoliko stotina Hrvata iz BiH koji su u Brazil otputovali kao navijači hrvatske reprezentacije. Navodno se zbog puta u Brazil bilježi i rast nenamjenskih kredita u bankama do 5000 eura.

Gospodarski od prvenstva i povijesnog nastupa reprezentacije BiH na Mundijalu nastoje profitirati i drugi u BiH. U prilog im ide i odluka nekih tvrtki da u vrijeme prvenstva uvedu kolektivni godišnji odmor. Lokalne vlasti u većini gradova odobrile su produljen rad ugostiteljskih objekata jer se očekuje da će većina navijača utakmice iz Brazila pratiti na otvorenom, a nekoliko kompanija odlučilo je novac za marketing uložiti u organiziranje praćenja utakmica na gradskim trgovima.

Proizvođači pića pokrenuli su kampanje i nagradne igre vezane za Mundijal, a jedan je veliki trgovinski lanac objavio akciju u kojoj najavljuje povrat 100 posto novca za kupljene televizore ako reprezentacija BiH pobijedi Argentinu. Inače, uvoz i prodaja televizora u BiH porasli su u zadnjih nekoliko mjeseci 30 posto, što trgovci izravno dovode u vezu s prvenstvom. Negativan utjecaj na potrošnju mogla bi imati samo činjenica da pred kraj lipnja počinje ramazan kada velik dio muslimana u BiH izbjegava konzumaciju alkohola.

>>Fifa donira dva milijuna dolara za igrališta uništena u poplavama

>>Ovo su najplaćeniji izbornici na Svjetskom prvenstvu – Kovač na samom dnu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije