Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajna utakmica!

Belgija slavila protiv SAD-a 2:1 nakon drame u produžecima

Belgija - SAD
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/18
02.07.2014.
u 01:00

Tijekom ogleda na Areni Fonte Nova u Salvadoru upućeno je nevjerojatnih 56 udaraca na vrata.

Posljednji susret osmine finala SP-a u Brazilu između Belgije i SAD-a ponudio je spektakularan nogomet s visokim tempom igre, a nakon utakmice u kojoj je pitanje putnika među osam najboljih odlučeno je u produžecima, više su se radovali izabranici Marca Wilmotsa slaveći sa 2:1.

Tijekom ogleda na Areni Fonte Nova u Salvadoru, upućeno je nevjerojatnih 56 udaraca na vrata.

Belgijci su u prvih 90 minuta bili mnogo bolji suparnik, opsjedali su šesnaesterac SAD-a, a vratar Tim Howard čudesnim obranama spašavao je svoju momčad. I kada su počeli produžeci, Wilmots je povukao ključan potez. U igru je ubacio Lukakua koji je prvo u 92. minuti sjajno prošao po desnoj strani te ušavši u kazneni prostor, dodao De Bruyneu koji se, pak, riješio čuvara te doveo u vodstvo Crvene vragove. Nedugo potom, u 105. minuti, Lukaku, napadač Chelsea na posudbi u Evertonu, nakon akcije s De Bruyneom povećao je vodstvo Belgije.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Dojam je bio kako su Amerikanci slomljeni, međutim, čim je počeo drugi, produžetak Green je sjajnim volejem smanjio rezultat. SAD je sve bacio u napad i u nekoliko navrata imao priliku za izjednačenje, ali Dempsey i Jones nisu se snašli na najbolji način pa su na ogled s Argentincima u četvrtfinalu ipak otišli Belgijci.

– Srce mi se slama. Imali smo odličnu priliku, ali čestitke Belgiji jer igrala je sjajno kao i mi – kazao je vratar Howard te na pohvale zbog uspješnih obrana kroz suze dodao:

– To je ponekad tako, to mi je posao.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Inače, susret u Salvadoru imao je zanimljivu uvertiru pa je tako belgijski premijer Elio di Rupo kazao:

– Predsjedniče Obama, kladim se s vama u pivo da ispadate.

A legendarni američki boksač Mike Tyson savjetovao je sunarodnjake da se paze sudaca.

– Morate biti oprezni jer suci su na SP-u dosudili nekoliko groznih odluka. Morate znati da će pokušati zeznuti i Amerikance u bilo kojem trenutku – naglasio je Tayson te skandirao 'USA, USA, USA!'.

Inače, Belgija i SAD do ovog susreta igrali su međusobno pet puta. Crveni vragovi slavili su četiri puta, a SAD davne 1930. godine (3:0) na otvaranju SP-a u Urugvaju.

– Amerikanci su psihički strašno jaki. Pripremili smo se za rat – rekao je uoči utakmice izbornik Belgije Marc Wilmots dok je njegov kolega, izbornik SAD-a Jürgen Klinsmann poručio da se ne boje Crvenih vragova, a svojim igračima sugerirao da pričekaju s čekiranjem povratnih avionskih karata za članove svojih obitelji koji ih prate u Brazilu.

>>Nogomet jači od politike: Wilmotsovi dečki ujedinili 'zaraćene' Valonce i Flamance

Komentara 12

MK
MKGRA
23:47 01.07.2014.

Zamislite da je na GOlu Amerike Stipe Pletikosa koliko bi već bilo golova u njihovoj mrezi

PE
perion
23:39 01.07.2014.

Koliko ovaj Ćosić pristrano komentira to nije za slušati.

L0
luena 01
00:40 02.07.2014.

Jedna od najboljih utakmica ovoga SP-a....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije