Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPOREDBE

Messi nije najveći! Zapucao je meč-loptu finala, a Diego ga je sam riješio

Lionel Messi
Foto: REUTERS/Damir Sagolj
15.07.2014.
u 12:30

Pa ako se već Fifa tako narugala malome iz Rosarija dodijelivši mu tu smiješnu, nevažnu utješnu nagradu, zašto ne bismo i mi?

Tko kaže da Leo Messi neće dostići Maradonu? Evo ga, od nedjelje genijalni kapetan Argentinaca ponosno u zrak diže Zlatnu loptu, titulu najboljega igrača SP-a, nagradu koju od gauča imaju samo sjajni čupavac iz 1978. Mario Kempes i Mali Zeleni iz 1986., Diego Maradona.

Ah, zar tako prema sirotome Messiju, zar je nakon svega zaslužio podsmijeh i ironiju?

Pa ako se već Fifa tako narugala malome iz Rosarija dodijelivši mu tu smiješnu, nevažnu utješnu nagradu, zašto ne bismo i mi? I zašto napokon ne bismo zaključili priču o virtualnom rivalstvu Diega i Lea?

Genijalan pâs Burruchagi

Najprije, Leo Messi nije ni zaslužio svjetski naslov jer nakon natjecanja po skupinama u Brazilu više nije napravio ništa osim što je realizirao jedanaesterac u raspucavanju protiv Nizozemaca. Dakle, još manje zaslužio je titulu najboljega igrača SP-a, naročito nakon zapucanoga zicera u finalu s Nijemcima.

I to je razlika između njega i Diega. Mali Zeleni je u finalu SP-a 1986. protiv Nijemaca u odlučujućim trenucima genijalno asistirao Burruchagi za 3:2, a Messija će u finalu 2014. pamtiti samo po strahotnom promašaju meč-lopte pri 0:0.

Naravno da je Maradona na volej dočekao Fifin nonsens s Messijevom Zlatnom loptom. Diego je kazao kako je Messi ni po čemu nije zaslužio.

– Messiju bih dao raj da ga je zaslužio. Ali, nije u redu da netko dobije neku nagradu samo zbog marketinškoga Fifina plana – rekao je Maradona.

Kritika bivšemu zetu

Istaknuo je kako mu je žao reprezentacije Argentine.

– Pogodak Marija Götzea zaista boli. Postoji golema tuga u mom srcu što smo izgubili u finalu. Kada se sve zbroji, Argentina je zaslužila barem jedanaesterce. Pobjeda Njemačke rezultat je nesporazuma u našoj obrani – dodao je Maradona.

Nije propustio kritizirati i šefa Sabellu. Zamjera mu zamjenu Lavezzi Agüero.

– Nisam razumio zašto je mijenjao Lavezzija, bio je fenomenalan na krilu. Agüero nije imao isti utjecaj na momčad, ovo nije bio njegov turnir – dodao je Maradona okrznuvši tako svoga bivšega zeta.

Kun Agüero rastao se prošle godine od Maradonine najmlađe kćeri Giannine, s kojom ima sina Benjamina.

A što ćemo s Messijem, kako ga utješiti, kako ga ipak izdignuti iznad nedodirljivoga, karizmatičnoga Maradone? Ideja: neka Leo kao izbornik povede gauče na SP u Rusiju ili Katar i neće mu dugo trebati da prešiša slavnoga Diega. Čak ni zelenome Messiju na klupi ne bi se moglo dogoditi da proguta četiri komada od Nijemaca, kao što je to majstorski u JAR-u odradio samouki trener Maradona. I nakon toga "potrajao" na klupi kao Scolari nakon Elfove sedmice...

>> Je li Messi zaslužio nagradu za najboljeg igrača SP-a?

Ključne riječi

Komentara 25

DI
duncan_idaho
13:33 15.07.2014.

koji glu*pan je napisao ovo: " od nedjelje genijalni kapetan Argentinaca ponosno u zrak diže Zlatnu loptu" ?!? pa i slijepac vidi da je toliko razočaran da mu nije nimalo stalo do te nagrade

ZL
Zlaja7
15:17 15.07.2014.

trpimire, trpimire, moramo trpit tvoje gluposti! kako moze on biti Mister promasaj na toj tekmi kad su bile 4 bolje prilike na istoj(2 za Nijemce i 2 za Argentince)? Kedira, Palacio, Kross i stativa glavom! Messi je bio iskosa i sa igracem na ledjima. Ti nikad nisi primirisao travnjaku da bi znao da se neueru mora pucat u sam kut da bi ga se savladalo, sto je Messi i uradio, ali sa malim promasajem. To je nogomet!

KB
kbr
14:18 15.07.2014.

čudesna je količina zavisti ovog novinara prema Messiju (u zadnjih nekoliko članaka), ne priliči ovim novinama. Messi je mogao riješiti finale, ali tvrdnja da nije ništa napravio nakon skupine je naprosto smiješna i uvredljiva. a ovaj zadnji pasus, zar je to novinarstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije