Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE OSVOJITI NASLOV?

Evo na koga tipuju Jurčić, Ivanković, Pamić i Jurčević

Brazil Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.07.2014.
u 16:00

Krunoslav Jurčić, Branko Ivanković, Igor Pamić i Nikola Jurčević prognozirali su finale Svjetskog prvenstva. 'Rezultat' je 2:2.

Četiri nogometna stručnjaka dala su svoju prognozu finala Svjetskog prvenstva između Njemačke i Argentine koje je na rasporedu danas u 21 sat.

Krunoslav Jurčić

Zvučat će čudno, ali još nisam vidio Njemačku kao veliku reprezentaciju. Napravili su sjajne stvari, velike pobjede nad Portugalom i Brazilom, ali moj je dojam da je to više bio rezultat slabosti suparnika. No imaju Bayernovu jezgru, ti dečki imaju već rutinu moći, toliko velikih utakmica i finala iza sebe, a mladi su. Argentina pragmatično koristi ono što ima, čvrst blok, četiri u obrani i dva zadnja vezna neprobojni su, pogotovu je sjajan bio Mascherano, onda naprijed izlaze na Messija i Di Mariju. No Messi je u zadnjim utakmicama bio ‘isključen’ kao zadnjih nekoliko mjeseci u Barceloni. Ode li utakmica u ‘šah’ i bude li ‘tvrda’, onda bih dao prednost Argentini.

Tko će biti prvak?

Argentina

Branko Ivanković

Obje reprezentacije bile su favoriti za naslov. I u finale je Njemačka došla potpuno zasluženo, dok Argentina to po svojim igrama nije zaslužila, po meni je igrala vrlo teško, čak i kukavički. Nijemci su visoko porazili Portugal i Brazil, ne nekakve autsajdere nego nogometne sile. To su napravili kad je Löw prestao filozofirati i postavio igrače na njihove prirodne pozicije, postali su moćni. No to ne znači da će biti prvaci. Puno ovisi o Messiju. Prognoza je 60:40 za Njemačku, ali nemojmo zaboraviti da Argentina ima disciplinu, Mascherano sve sjajno drži, a naprijed Messi, Higuain, Aguero i, bude li igrao, Di Maria mogu napraviti svašta.

Tko će biti prvak?

Njemačka

Igor Pamić

Argentina je dosad pokazala najveću natjecateljsku moć na prvenstvu. Izuzetno su čvrsti, a to bi u jednoj utakmici moglo presuditi. Njihova je prednost što u igri ništa ne moraju mijenjati da bi tako ponovno odigrali. Dodatnu prednost Argentini daje i Messi. Nemoguće je da takav igrač u tri utakmice zaredom ne zablista. Dobro, možda je i moguće, ali sumnjam. Za Argentinu je dobro što Nijemci vjerojatno neće mijenjati stil igre, oni će dolaziti u završnicu s mnogo igrača, a to bi moglo otvoriti prostora za Messija i Di Mariju, bude li mogao igrati. Argentina ima sjajan blok, odlično izlazi iz njega, a nekako se Nijemci čine bahati nakon sedam golova Brazilu. Svi hvale Nijemce, ali prije bih rekao da je to rezultat slabosti Brazila.

Tko će biti prvak?

Argentina

Nikola Jurčević

Njemačka igra sve bolje, sad se napunila i samopouzdanjem nakon pobjede 7:1 nad Brazilom. Ali neće poletjeti, oni imaju disciplinu i neće pomisliti kako je sve već gotovo. Jer ovo neće biti utakmica kao s Brazilom. Od Argentine smo na prvenstvu očekivali više, dosad nisu baš oduševili. Ali mora im se priznati da imaju čvrstu obranu, taktičku disciplinu, a naprijed puno ovisi o Messiju koji također nije bio pravi, ali uvijek može nešto napraviti. Njemačka je imala problema s momčadima koje su imale čvrst blok ili dupli blok, kao što su Gana, Alžir, Francuska, i u finalu im neće biti lako. Prednost bih dao Njemačkoj iako se od Messija može očekivati da napravi nemoguće. Jer on je sposoban za tako što.

Tko će biti prvak?

Njemačka

>> Nijemci samo jednom završili SP bez poraza, kad su svladali Argentinu za naslov

Komentara 6

DU
Deleted user
19:46 13.07.2014.

njemacka tj. druga hrvatska domovina je prvak!

ZA
zakora
00:36 14.07.2014.

Bravo Kruno Jurčić. Specijalist za sve. Koja prognoza?

Avatar pauk
pauk
01:04 14.07.2014.

Koga vi pitate ljude koji nemaju veze I nemaju posel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije