Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istra i Kvarner

Rijeku preplavile kockice, Puljani povlašteni prijenosom u Areni

Samba u Rijeci
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
12.06.2014.
u 23:52

Nevjerica, a patom euforija i opće oduševljenje, to je ono što je Riječane ponijelo u jedanaestoj minuti prvoga poluvremena utakmice naše repke i Brazilaca, u trenutku kada je pao autogol.

Nevjerica, a patom euforija i opće oduševljenje, to je ono što je Riječane ponijelo u jedanaestoj minuti prvoga poluvremena utakmice naše repke i Brazilaca, u trenutku kada je pao autogol, a onda je uslijedio vatromet i bakljada. Korzom i obalom jedva da se i moglo proći, kao usred bijela dana. Koliko se pogledom moglo obuhvatiti, bezbroj kockastih navijača, a s Gata Karoline Riječke i obližnjih kafića - za podgrijavanje puštaju se navijačke pjesme. Atmosfera neponovljiva, raspoloženje vrhunsko. Starčevićevom ulicom, u "kafiću strastvenih navijača", dobro raspoložena ekipa okupila se ogromnog video zida. Komentira se igra,  "slaže" taktika, predviđa konačan rezultat. U slatkoj nervozi dočekalo se i drugo poluvrijeme.

Žestoko zagrijavanje pred utakmicu stoljeća počelo je u popodnevnim satima na krovu riječkog Tower Centra, gdje su temeperaturu do usijanja podigle atraktivne brazilske plesačice, stolni nogomet i Trio Marinero. Prava uvertira u nogometnu sambu, sraz Vatrenih i Brazilaca. Istina, u Rijeci je navijački naboj rastao već od rana jutra. Osvanuo je konačno taj dan i posljednje odbrojavanje do početka utakmice stoljeća moglo je početi.

Rijeku su kockice doslovce preplavile, navijačkih rekvizita bilo je na svakome koraku, moglo ih se vidjeti na tržnici, gradskim ulicama, trgovima, trgovinama. Jedva da se tijekom dana i moglo koncentrirati na dnevne obaveze. Optimizam se širio u valovima. Kako je vrijeme odmicalo, u središtu Rijeke obavljale su se posljednje pripreme, gotovo da nije bilo ugostiteljskog objekta koji se nije oboružao s nekoliko ekrana. No onaj centralni, najveći postavljen je na Gatu Karoline Riječke, gdje se okupio i najveći broj navijača. Unatoč nepovoljnim prognozama, i vrijeme je na Kvarneru bilo odličan saveznik.

Tako su i u Opatiji navijači, okupljeni na Ljetnoj pozornici, nesmetano mogli uživati u utakmici svih utakmica. Ipak, u noći za pamćenje posebno su bili povlašteni Puljani, koji su ovaj prvoklasni nogometni događaj pratili u Areni.

>> Kiša omela navijanje u Varaždinu, u Čakovcu se atmosfera zagrijava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije