Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNE BROJKE

Statistika je neumoljiva, Pletikosa uvjerljivo najgori vratar prvenstva

Stipe Pletikosa
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.07.2014.
u 12:45

Lošiji je i od Joea Harta, vratara Južne Koreje, Japana, Australije...

Svjetsko nogometno prvenstvo obiluje statistikama i iako nisu stvarno mjerilo stvari, jako su dobra smjernica. A po njima naš vratar Stipe Pletikosa uistinu ne stoji najbolje.

Točnije, statistike kažu da je najgori vratar prvenstva s manje od polovice obrana (pet od 11), što bi značilo da je sve što bi išlo u okvir gola češće pronašlo put do mreže no što ne bi. Niti jedan vratar nema ispod pedeset posto obrana, pa čak ni Casillas koji je primio sedam pogodaka. Lošiji je i od Joea Harta, vratara Južne Koreje, Japana, Australije...

Naravno da je tako nešto nezahvalno, a može se okrenuti i na način da je obrana bila odlična pa su samo iz izrađenih akcija protivnici uspjeli zapucati prema Pletikosi, a kad je akcija izrađena, vrataru nije lako. Ne događa se baš stalno Ochoa protiv Brazila, Navas protiv Grčke ili Howard protiv Belgije.

Našem vrataru zamjeraju se četiri pogotka od šest koliko ih je primio, a tu je riječ o sva tri protiv Brazila i (iznenađujuće) pogotku koji je primio nakon Marquesova udarca glavom. Dok se oko Brazila većina može složiti, ponajviše jer je djelovao presporo kod Neymarova i Oscarova pogotka i jer su mu ruke bile prelabave kod šlampavo izvedenog Neymarova kaznenog udarca. No protiv Meksika se ipak čini da su sva tri pogotka bila neobranjiva...

Ovako ide lista, na kojoj su najbolji Courtois i Ospina:

Courtois (Belgija) - 90 % obrana
Ospina (Kolumbija) - 90 % obrana
Navas (Kostarika) - 88 % obrana
Dominguez (Ekvador) - 86 % obrana
Neuer (Njemačka) - 81 % obrana
...
Pletikosa (Hrvatska) - 45,5 % obrana

>> Stipe Pletikosa izabran za najgoreg vratara Svjetskog prvenstva

Komentara 7

DU
Deleted user
13:00 02.07.2014.

Što reći nakon ovoga , jedino adio Pletikosi a Subašić među vratnice , nadamo se i želimo da bude bolji , to neće biti teško nakon ovakvih Pletinih (ne)obrana.

Avatar Luring
Luring
15:19 02.07.2014.

kanta

MI
mirsaanjac
15:34 02.07.2014.

No protiv Meksika se ipak čini da su sva tri pogotka bila neobranjiva... >>>>. ma kome vi solite pamet. Vukojevic se posteno oprostio,Plete na tebe je odavno bio red

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije