Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA OPTIMIST

Modrić: Otkad igram za Hrvatsku, nikad nije bila bolja atmosfera

Modrić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.06.2014.
u 10:36

– Trzavica nema, čak bih rekao da su ovo bile najmirnije pripreme uoči velikih natjecanja. Moramo u Brazil otići skromno i ponizno. Kad smo radili zajednički na terenu, uvijek smo bili dobri – smatra desetka vatrenih.

Luka, Luka, zabij golčinu Césaru! Obećaj mi to. Moraš! – vikao je neki klinac iz petnih žila za Modrićem želeći privući pozornost ispod maksimirskih tribina. Otac dvoje djece, naš dragulj s loptom, otišao je do njega i pogladio ga po glavi. Mali navijač, koji još nije ni pučkoškolac, nastavio je autoritativno:

– Znaš, ne bih nikad navijao za Real, ali promijenio sam mišljenje zbog tebe. I dobro si asistirao Ramosu u finalu Lige prvaka, moram te pohvaliti - bravo! – hvalio ga je samouvjereno mali kao da je, u najmanju ruku, njegov mentor.

Godila je ta pažnja Luki, bili su to posljednji trenuci u Hrvatskoj prije nego što će se uputiti iznad Atlantika.

Kockice su složene

– Osjećamo da ljudi zaista vjeruju u nas – rekao je Modrić i nastavio:

– Trzavica nema, čak bih rekao da su ovo bile najmirnije pripreme uoči velikih natjecanja. Moramo u Brazil otići skromno i ponizno. Kad smo radili zajednički na terenu, uvijek smo bili dobri. Tako mora biti i u Brazilu, jer u suprotnom teško možemo računati na bilo što – smatra desetka vatrenih.

Kako ste se pripremili, jesu li sve kockice složene?

– Mislim da nije bio problem što sam kasnio na pripreme tjedan dana, radio sam u Realu, fizički sam spreman, a taktički ćemo se sad još uigravati. Lijepo smo se zabavljali na treninzima, bilo je smijeha, ali ono najvažnije, čini mi se da smo spremni za sva iskušenja koja nas čekaju. Istina, ima još vremena do prve utakmice, izbornik Niko Kovač ima još mnogo ideja, a naš je posao da ih sve uvježbamo. Vjerujem da ćemo u Brazilu dobro obaviti svoj posao! – rekao je Luka i krenuo, a onda se okrenuo i dodao:

– Još nešto, navijačima ćemo moći pogledati u oči kad se vratimo kući, to vam obećavam!

Na letu u Brazil Eduardo da Silva je starosjedilac jer na relaciji Zagreb – Južna Amerika putuje već 16 godina.

– Dosad sam mogao normalno spavati, ali... što je ta utakmica s Brazilom bliže, tenzije rastu. I to ne samo kod mene, svi postajemo sve nervozniji, jedva čekamo da ta lopta krene. Što se emocija tiče, igrati protiv mog Brazila bit će posebno. Naravno, budem li u sastavu – kaže Dudu, a Sammir je o prilikama koje vatrene u Brazilu čekaju dodao:

– Klima je O.K., neće to biti problem ni ostalim igračima. Jedino ne znam kako će nam biti u Manausu jer u tom gradu ni ja nisam nikad bio.

Svima utakmica života

Kapetan Darijo Srna prvi je u momčadi kad treba izvesti neki štos, napraviti šou. Nije ni ovaj put bilo drukčije. Priču je započeo očekivano.

– Prva je utakmica najvažnija, dat ćemo sve od sebe, ne želimo nikoga razočarati – rekao je Srna, a onda prebacio na šalu kad je tema bio Neymar.

Igrat će na vašoj strani, kako ste se pripremili za tog znalca?

– A kako to znate? Možda ga neće biti u prvih 11, a možda neće biti ni mene – rekao je nasmijavši se Srna, kapetan bez kojeg je Kovačeva momčad nezamisliva. Lako se sad šaliti, ali bit će kockasti na mukama, pred njima je najveća utakmica u karijeri i svjesni su toga.

>> Hrvatska stigla u Brazil, Sammir dočekan transparentom

Komentara 3

CL
ClinOr
09:02 05.06.2014.

Melinda ti si se stvarno zaljubila u Šimunića. Toliko postova o njemu....daj odi po autogram, riješi frustracije i reci mu da ga voliš.

AG
Agricola
21:46 04.06.2014.

Ovo definitvno piše prije svakog velikog natjecanja, bilo svjetsko bilo europsko prvenstvo. Uvijek je najbolja atmosfera do sada, nikad takva, a opet činjenica je da smo mi nakon 1998. prošli grupu samo jednom.Samo vi prođite grupu, to je ono što je bitno, a atmosfera, koga briga?

ME
melinda
15:17 04.06.2014.

mislim da se zato moramo zahvaliti nasoj vladi josipovicu i jovanovicu koji su na vrijeme zaustavili simunica i njemu slicne da nas ne izbace sa svjetskoga prvenstva zbog promicanja fasizma i zla kojega se mi posteni hrvati sramimo i ispricavamoo svim zrtvama toga bezumlja u jasenovcu i svako ko to podrzava treba ga odmah na psihijatriju jer podrzavati takve uzase mucenja djece trudnica i staraca i zive su ih zakopavali da je to grozno i za svaku osudu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije