Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEČKI, HVALA

Ovo su igrači koji bi se prvi mogli oprostiti od reprezentacije nakon Brazila

06.06.2014., Salvador, Brazil - Prijateljska utakmica uoci Svjetskog nogometnog prvenstva. Hrvatska - Australija 1:0. Danijel Pranjic, trenutak kada je izvinuo nogu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
26.06.2014.
u 09:30

Ostane li Kovač, samo će ubrzati odluku nekih igrača da kažu kako je vrijeme za odlazak

Kraj jednog nogometnog ciklusa donio je razočaranje, Hrvatska opet nije prošla skupinu iako je na okupu imala jako dobre igrače. Niko Kovač u Brazil je vodio igrače koji su bili u boljoj formi nego što su bili u to vrijeme u klubovima Boban, Prosinečki, Asanović, Ladić... kad ih je Ćiro poveo u Francusku. Kovač je imao momčad u kojoj je bilo iskusnih igrača, pojačanih mladim talentima.

Plete na odlasku

U rujnu počinje novi ciklus, kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Davor Šuker kaže da će dalje s istim izbornikom, a to odmah znači da će se neki od igrača zahvaliti reprezentaciji, da će na jesen doći po cvijeće za oproštaj, dres na kojem će biti broj odigranih utakmica za reprezentaciju, dobit će stisak ruke i poljubac.

Naime, teško je očekivati da će Ognjen Vukojević biti pozvan, ali i da bi se odazvao Kovačevu pozivu koji ga ni u Brazil ne bi vodio da nije bilo ozljeda Kranjčara, Strinića, Iličevića. I ovako ga je ostavio na klupi iako je bio jedini defenzivni zadnji vezni. Ako se promijeni izbornik, možda Ogi bude i dalje kockasti. Slično je i s Eduardom, Vukojevićevim kumom. Malo je igrao, ima već godina (31) i ovaj vrsni strijelac teško da će biti zadovoljan mrvicama minutaže. A sad mu je ionako prva briga pronalaženje novog kluba jer ugovor sa Šahtarom mu je istekao.

Stipe Pletikosa bio je samokritičan nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva, sam je rekao da nije napravio dovoljno da bi pomogao reprezentaciji. I da će razmisliti o završetku reprezentativne karijere. Što i ne začuđuje, Pletikosi su 35 na plećima, puno toga ima iza sebe, golman koji nije kikser, koji je mirnoćom koristio reprezentaciji već ima nasljednika, Danijel Subašić možda je i u Brazilu trebao dobiti prednost.

Pranjića je ''šetao''

Jedan od fizički najspremnijih igrača također već ima 35 godina, Ivica Olić i dalje juri kao lud, ali i on je na odlasku, teško da će se mučiti kombinirajući obveze u klubu i u reprezentaciji.

Danijel Pranjić dvije je godine mlađi, nije toliko potrošen i mogao bi još igrati. Ali, nakon svih kritika koje je dobio, nakon što ga je i Kovač šetao s beka na veznoga, pa natrag, pitanje je neće li, kao nedavno Štimcu, reći da je on svoje za Hrvatsku odigrao. A dečko zapravo nije ništa kriv, izbornik mu je tako posložio vezni red da mu nitko nije pomagao, pa je bio na vjetrometini sam s dva suparnička igrača. Uostalom, isto je iskusio i mladi Vrsaljko. I nije problem lijevi bek, nego pogrešna postava igrača u veznom redu.

Kako bilo, dio igrača će otići, svima njima kad tako odluče treba se nakloniti, zahvaliti im jer uvijek su davali sve što su mogli i odvodili našu vrstu na velike nogometne smotre.

>>Sada slijede kvalifikacije za Euro, put do njega nikad lakši

>>Migracijska karta SP-a: Hrvatska i BiH druge

Komentara 41

GI
gismund
09:44 26.06.2014.

pletikosa, pranjić i olić - hvala vam, dali ste puno reprezentaciji, ali sad ustupite mjesto mlađima.

SR
samo-realno
10:47 26.06.2014.

U Hrvatskoj je nemoguce nesto dobro napravit. Citam komentari, da smo imali iskusnog trenera, Svicarci prosli radi iskusnog trenera, nebi bilo problema. Imala je Spanija, Engleska,Italija, imali smo mi iskusnih trenera pa smo samo 98 ostvarili uspjeh. Imali smo tog istog trenera u kvalifikacijama za Nizozemsku i Belgiju pa di smo bili. Imala je Barcelona neiskusnog Guardiolu pa je harala Europom. Niko je dobar trener, treba ga samo psutit da radi. Igrali su najbolji igraci, nazalost to nisu igraci koi ce dat 150%, takva imamo dva u ekipi, to su Mandzukic i Perisic, ovi drugi su super igraci ali ako protivnik nije previse agresivan. Nemozemo se mi poredit sa Svicarcima, ljudi su nam u dvije tekme dokazali da su bolji, imali su dva laksa protivnika, u ovoj grupi da je Kamerun bio mjesto Svicarske proso bi dalje. Svicarci imaju jacu ligu i igraju brze, Hrvatska godinama igra sporo. Niko to pokusava promjenut ali to neide nakon 3-4 utakmice. Mi nikako nismo reani, podcjenjujemo sve i svakog, imamo dva igraca u 6-7 najjacih klubova u svijetu i smtramo se da smo najjaci na svijetu. Njemacka, Urugvaj, Engleska, Spanija, Brazil, Francuska , Argentina, Italija imaju najmanje po 7-10 igraca u tim klubovima, ali mi se izvalacimo na Luku i Mandzu. Ma jednostavno receno MI SMO BALKANCI i svima je onda jasno. Bravo decki, bravo Niko imate podrzku realnih a ovi drugi ce mjenjat svakog trenera poslije prvog poraza.

MI
Milivoje
10:20 26.06.2014.

moram priznati, da medije u hrvatskoj pokazuju realnost hrvatske, jer kako drugo odslikavati realnost nego li da napisem istinu o medijima , one tretiraju nogometnu reprezentaciju hrvatske isto kao oslobodilacki rat, one kritikuju to sto naprimjer vukovar je pao tadada agresoru u ruke,ali ne vide zasto je to tako, i zasto se ne govori vise o onima koji su se borili za slobodu, zaboravili su i to tko je bio agresor jer medije su prepune onih koji su bili na strani srboslavije...dragi citaoci hrvatska nije bila slaba u sp u brazilu, ali su bile i drugi relevanti koji nisu bili dosljedni u djelenju pravde, isto nisu bili ni dosljedni pravde ni medija,vukovar je pao zato sto i dan danas hrvatska je nostalgicna u vladi za srboslavijom a ne zbog toga sto vukovar nije dao sve od sebe, zaboravljaju medije i na pozrtvovanost vukovara na agresorom , hrvatska momcad sekritikuje zasto nije isla dalje ,isto kao vukovar sto nije isao dalje, e pa ne moze se dalje kada nemas ni podrsku onih koji bi trebali i da su pravedni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije