Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sony povlači 440.000 prijenosnih računala Vaio zbog greške u ožičenju

teh-sony-txt.jpg
import
05.09.2008.
u 09:41

Sony će s tržišta povući 440 tisuća Vaio prijenosnih računala zbog greške u ožičenju. Bit će povučeno čak 19 modela iz serije Vaio TZ proizvedenih između svibnja 2007. i srpnja 2008. godine.

Nepropisno ožičenje u zglobu između tijela računala i ekrana brzo se troši i može izazvati kratki spoj, objasnio je proizvođač. Sony je objavio da je prijavljeno 440 slučajeva kvarova, a da je petoro ljudi zadobilo manje opekline prilikom nastalog kratkog spoja, i to u Italiji, SAD-u i Japanu. 373.000 prijenosnih računala prodano je u 48 zemalja, a još 67.000 u Japanu.

Ovo nije prvi problem sa Sonyjevim proizvodima. Godine 2006. kompanije Dell, Lenovo i Toshiba povukle su sa tržišta gotovo 9.6 milijuna Sony baterija nakon dokaza da se, u određenim okolnostima, baterija može pregrijati i izazvati požar. Taj je opoziv koštao Sony 430 milijuna dolara.

U Hrvatskoj nema prijavljenih kvarova
Kako nam je rekao distributer Vaio prijenosnih računala u Hrvatskoj, na našem tržištu nisu prijavljeni kvarovi.

Sony je na svojim internetskim stranicama objavio kako će popravak prijenosnih računala vršiti Sonyjev Vaio tim, te da korisnici u slučaju eventualnog kvara ne nose računala distributeru, već se jave preko internetske stranice ili na otvorenu telefonsku liniju. Priopćenje Sonyja možete naći ovdje.

(mp)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?