Naslovnica

Sony planira zatvoriti 8000 radnih mjesta

09. prosinca 2008. u 09:28 3 prikaza

Japanski Sony, jedna od vodećih svjetskih kompanija, najavio je zatvaranje čak 8000 radnih mjesta. Deset posto radnih mjesta bit će ugašeno u njezinim proizvodnim pogonima kojih diljem svijeta ima 57.

Kompanija je objavila kako će zatvaranje radnih mjesta potrajati do travnja 2010. godine, ali još nije obznanjeno u kojim će se tvornicama, koje su razasute diljem svijeta, to dogoditi.

Iako iz kompanije Sony upozoravaju kako su poduzeli sve moguće mjere prevladavanja posljedica krize koja ni nije njih zaobišla u poslovanju, rezanje radnih mjesta također se pokazalo nužnim za očuvanje proizvodnje.

Vijest o gašenju 8000 radnih mjesta došla je u vrijeme velikih gospodarskih potresa u Japanu te objava rezultata o izrazitom usporavanju gospodarskih aktivnosti.

Sony smanjenjem broja radnih mjesta namjerava uštedjeti oko 1,1 milijardu dolara do kraja sljedeće financijske godine.

Osim otkaza, Sony planira srezati i svoje investicije u elektronički sektora i to za 30 posto kao i zatvaranje oko 10 posto svojih proizvodnih pogona.

(S. M.)

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati