Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.10.2010. u 12:00

Jadranka Kosor i njezin slovenski kolega Borut Pahor razmatraju model zajedničkih veleposlanstava kojim bi obje države uštedjele mnogo novca. Model predviđa da se, umjesto za dva, plaćaju troškovi za samo jedno veleposlanstvo.

Jadranka Kosor i njezin slovenski kolega Borut Pahor razmatraju model zajedničkih veleposlanstava kojim bi obje države uštedjele mnogo novca. Model predviđa da se, umjesto za dva, plaćaju troškovi za samo jedno veleposlanstvo.

Ideja je vjerojatno utemeljena nakon inventure po veleposlanstvima kada su u Zagrebu otkrili da imaju višak Juričinih srebrnih svijećnjaka, porculanskih držača za salvete u obliku ptice i ručno motanih cigara s kojima ne znaju što će. Slovenija bi u budući brak iz računa unijela 1800 čaša, 1805 žlica, 1607 vilica, 880 noževa, 37 kliješta, 15 macola i 11 sjekira koje im je ostavio veleposlanik Peter Reberc.

Propast multi-kulti projekta u Maksimiru

Pedro Morales, povremeni reprezentativac Čilea i prvotimac Dinama, ne zna ni riječi hrvatskog, ali je preko noći naučio cijelu poslovicu. Neka visi Pedro, odlučio je trust mozgova u Maksimiru i optužio Moralesa da je kriv za nesporazum oko izvođenja penala s Bruggeom. Na tragu razmišljanja Angele Merkel, u Dinamu su odlučili da svi igrači u roku od tri mjeseca moraju naučiti osnove hrvatskog ili im slijede novčane sankcije. A Pedro visi jer ima najveću plaću, oko dvjesto pedeset tisuća kuna mjesečno.

Tko to tamo podmeće Đurđi Adlešič


Đurđa Adlešič, nezavisna saborska zastupnica, završila je Filozofski fakultet u Zagrebu, piše na stranicama Hrvatskog sabora. Ona sama pak novinarima priznaje da (još) nije. Tko to tamo podmeće?

Sedamnaest dana kao četrdeset godina

Antun Korošec, gradonačelnik Bjelovara koji je dvije godine zamjenjivao Đurđu Adlešič u Hrvatskom saboru, ostvario je pravo na povlaštenu mirovinu saborskog zastupnika. Pedantni novinari Bjelovarskog lista izračunali su da je Korošec relativno lako osigurao debelu mirovinu za stare dane jer je na saborskim sjednicama u nešto više od dvije godine boravio samo sedamnaest dana. Sedamnaest dana vrednijih od nečijih četrdeset godina.

Komentara 9

DU
Deleted user
13:07 27.10.2010.

Slovenska javnost je uglavnom \"na nož\" dočekala ta Pahor-Kosor laprdanja o zajedničkoj ophodnji slovenskim nebom, ili ne daj Bože, zajedničkim zgradama za veleposlanstva. Taj Potrč boy ima najniži rating od trenutka uspona na vlast, a u kakvoj je poziciji Kosor - eno slušajte raspravu u Sabornici. Tako da su te ideje nebulozne i predstavljaju neko gukanje na relaciji Pahor-Kosor gdje se Jaca pros... poput tek stasale grlice i nudi sve što treba - od teritorijalnog mora, ušteđevina iz Ljubljanske banke i dalje sami nastavite niz. Beskrajno odvratno i degutantno! Ta njihova rješenja uopće nemaju realpolitičko pokriće i zamislite da se doista krene u izgradnju zajedničkih veleposlanstava, a ono na vlasti u Sloveniji osvane Janša - tip koji je bez krzmanja okrenuo strojnice u smjeru Hrvatska u krizi oko Mirišča i tip koji je bez krzmanja tražio da se zauzme rt Savudrija kad je Hrvatska bila terit. raskomadana iz smjera JNA i srpski pobunjenici. Trkeljada!

DU
Deleted user
15:26 27.10.2010.

Ovo dvoje od silnog grljenja i ljubljena je posve izgubilo pamet!!! Na njihovbe prijedloge mogu samo odgovoriti i to tako da i Hrvati i Slovenci razumiju: kaj god!

KU
kumajela
12:15 27.10.2010.

Zgodno je ovo - kako bskućiti zajedničko veleposlanstvo. Još da se netko domisli pozvati i Tadića u domaćinstvo, a sjetit će se. Jugosreći ne bi bilo kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?